MAI caută soluţii pentru acordarea sumelor restante olimpicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Duşa
Mircea Duşa

Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, caută soluţii legale în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru ca sumele restante faţă de sportivii CS Dinamo medaliaţi la JO din 2008 să fie achitate.

"Considerăm că este inacceptabil ca aceşti sportivi să nu fie recompensaţi pentru efortul depus şi pentru toate sacrificiile făcute. Timp de patru ani, guvernele anterioare nu au găsit resursele necesare şi nu au gestionat corespunzător această situaţie. Surprinzător, acum, reprezentanţii acestor foste guverne se declară indignaţi de situaţia pe care tot ei au creat-o. La solicitarea primului ministru Victor Ponta, Ministerul Administraţiei şi Internelor a luat act de această situaţie neplăcută şi va identifica cât mai curând posibil atât soluţia optimă pentru remedierea situaţiei, cât şi responsabilii ce au gestionat deficitar acest segment. În prezent, Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, caută soluţii legale în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru ca aceste sume restante să fie achitate", se arată în răspunsul MAI. Ministerul a ordonat şi un control la clubul Dinamo, pentru a vedea de ce nu s-au efectuat plăţile la timpul potrivit.

Tot, vineri, primul ministru Victor Ponta şi-a menţinut declaraţiile făcute în legătură cu sumele restante faţă de sportivii CS Dinamo medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008 şi precizează că doar ANST şi MAI pot soluţiona această problemă, conform unui răspuns al Guvernului, la solicitarea MEDIAFAX.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite