"Vreau totul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alberto Contador crede că poate să câştige Turul Spaniei şi să se alăture rutierilor care au câştigat "Il Giro", "Tour de France" şi "La Vuelta" Până acum, doar italianul Felice

Alberto Contador crede că poate să câştige Turul Spaniei şi să se alăture rutierilor care au câştigat "Il Giro", "Tour de France" şi "La Vuelta"

Până acum, doar italianul Felice Gimondi, belgianul Eddie Merckx şi rutierii francezi Jacques Anquetil şi Bernard Hinault au cucerit cele mai importante competiţii din lume.

Doar patru rutieri au reuşit până acum să-şi treacă în palmares toate întrecerile majore din ciclism: "Turul Franţei", "Turul Italiei" şi "Turul Spaniei". Alberto Contador are şansa de a se alătura lui Gimondi, Merckx, Anquetil şi Hinault şi de a intra în istoria sportului cu pedale.

Chiar dacă Lance Armstrong şi Miquel Indurain nu apar pe această listă celebră, Contador este de părere că şansa lui de a putea să-şi adjudece "La Vuelta" este una reală. Componentul echipei Astana nu a putut anul acesta să-şi apere tricoul galben din "Tour de France", deoarece formaţia la care a participat nu a avut dreptul de a se înscrie în Marea Buclă din cauza "Operaţiunii Puerta", un scandal de dopaj.

Contador a declarat pentru cotidianul spaniol "As" că s-a pregătit special pentru turul ciclist al ţării sale: "M-am antrenat foarte bine şi ştiu că sunt în formă. Faţă de <> mă simt mult mai bine şi am încredere că pot triumfa".

Sastre, principalul rival

Alberto Contador a mai spus că obiectivul său este victoria în "Turul Spaniei". "Vreau să fac istorie şi să câştig toate cele trei curse importante din lume. Sunt sigur că atenţia va fi asupra mea, pentru că sunt un rutier care vrea mai multe lucruri de la această competiţie", a adăugat Contador.

Rutierul spaniol este convins că ciclistul iberic Carlos Sastre este principalul său rival. "Carlos este un rival de temut şi ştie când şi cum să forţeze. În afară de el, cred că trebuie să fiu atent la Alejandro Valverde şi la Damiano Cunego. Sper că fanii vor avea parte de o cursă frumoasă şi sunt sigur că vor avea ce vedea în acest an", a precizat Alberto Contador.

"Dacă anul acesta câştig în Spania, am în palmares toate cele trei mari curse clasice şi acest lucru va fi deosebit pentru mine. Sunt sigur că şi colegii mei de echipă mă vor înţelege şi mă vor ajuta în această încercare", a adăugat componentul formaţiei Astana.

Am fost foarte dezamăgit de faptul că nu am reuşit să cuceresc o medalie olimpică la Beijing. Când vrei prea mult, parcă nimic nu merge.
Alberto Contador, rutier Astana

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite