"Vreau să mă retrag pentru că îmi e teamă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâcâit de probleme de sănătate, Marian Drăgulescu este tentat să spună adio sportului de performanţă şi să îmbrăţişeze cariera de antrenor la clubul Dinamo Pe 1 octombrie,

Sâcâit de probleme de sănătate, Marian Drăgulescu este tentat să spună adio sportului de performanţă şi să îmbrăţişeze cariera de antrenor la clubul Dinamo

Pe 1 octombrie, Drăgulescu spune că va anunţa dacă mai practică sau nu gimnastica de mare performanţă. Marocanul ar renunţa în acest an.

Adevărul: Marian, este adevărat că renunţi la gimnastică?

Dăgulescu: Sincer sunt hotărât, în mare măsură, să spun stop. Îmi este greu să mai continui. Nu că nu aş putea, pentru că nu duc lipsă de ambiţie şi dorinţă de a mai face gimnastică. Iar acest lucru l-am spus şi celor din federaţie cu care am discutat la revenirea de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Oricum, din câte am înţeles mai sunt câţiva băieţi din lotul lărgit, care ar vrea să iasă din sportul de performanţă.

Care este motivul pentru care nu mai vrei să continui?

Mă retrag pentru că îmi este teamă. Am probleme destul de serioase la coloană şi mă gândesc serios la ce aş putea risca. Iar dacă voi mai face gimnastică mă gândesc dacă am să pot duce încă patru ani, până la Jocurile Olimpice de la Londra. Gimnastica a devenit un sport destul de dur, iar eforturile pe care trebuie să le facă un sportiv sunt mult mai mari decât în trecut. Trebuie să mă gândesc serios dacă mai am forţa, iar fizicul meu poate rezista în continuare. Titlul olimpic îmi lipseşte, pentru că la Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene nu cred că ar mai fi ceva de câştigat pentru mine.

Şi când vei da un anunţ oficial vizavi de preconizata ta retragere?

Pe 1 octombrie am prevăzute câteva discuţii cu cei care conduc Federaţia Română de Gimnastică. Atunci voi anunţa dacă renunţ. Sincer nu ştiu ce m-ar mai putea face să mă întorc. Totuşi nu exclud posibilitatea revenirii. Oricum, sunt lucruri care se vor schimba, probabil, în modul de pregătire pentru marile competiţii.

În cazul probabil, în care renunţi, ce ai de gând să faci în continuare?

Nu am să plec din familia gimnasticii. Asta am făcut toată viaţa şi am de gând să rămân în aceeaşi atmosferă. De aceea am discutat deja cu cei de la Dinamo posibilitatea de a prelua o trupă de copii, iar răspunsul lor a fost afirmativ. Marius Urzică este deja acolo. Dacă el va rămâne la Dinamo, voi antrena împreună cu el. Dacă în schimb el va dori să încerce altceva, am să rămân eu în locul lui.

1 octombrie este data la care cel mai bun gimnast român al ultimilor ani va da un anunţ oficial cu privire la retragerea sa din sportul de performanţă

Gimnastica a devenit un sport dur, iar eforturile pe care trebuie să le facă un sportiv sunt mai mari decât în trecut. Trebuie să mă gândesc dacă mai am forţă să continui.
Marian Drăgulescu, gimnast

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite