Vladimir Kliciko va boxa cu americanul Chambers pe 20 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitali Kliciko va intra din nou în ring
Vitali Kliciko va intra din nou în ring

Ucraineanul Vladimir Kliciko, campion IBF, IBO şi WBO la categoria grea, a anunţat că îl va înfrunta pe challengerul său oficial, americanul Eddie Chambers, pe 20 martie la Dusseldorf (Germania), la nouă luni de la ultimul său meci oficial.

Kliciko (33 ani) trebuia iniţial să-l întâlnească pe Chambers în decembrie 2009, însă ucraineanul, considerat cel mai bun pugilist la categoria grea aflat în activitate, a renunţat la acest meci pentru a-şi trata o accidentare la ligamentele umărului stâng, survenită în victoria obţinută asupra uzbekului Ruslan Chagaev în luna iunie.

Cel mai mic dintre fraţii Kliciko are în palmares 53 de victorii, dintre care 47 prin KO, şi trei înfrângeri.

Chambers (35 victorii, dintre care 18 înainte de limită, şi o înfrângere) este marea speranţă a boxului american la categoria-regină.

''Am muncit din greu pentru a obţine această şansă, vreau să-l surprind pe Kliciko şi să-i iau cele trei titluri mondiale. Nu voi rata această şansă'', a declarat Chambers (27 ani).

Meciul va avea loc pe stadionul echipei de fotbal de divizia a 2-a din Dusseldorf, care are o capacitate de 50.000 locuri.

''Sunt încântat că voi lupta în faţa unei asemenea mulţumini, asta mă va motiva suplimentar'', a precizat Kliciko, foarte popular în Germania, ţară unde şi-a făcut debutul în boxul profesionist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite