Victorie românească în a doua etapă a Turneului celor Patru Trambuline pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională a României a încheiat a doua etapă a celui mai important concurs de sărituri cu schiurile pentru copii cu o nouă victorie în competiţiile individuale, datorită performanţei Ioanei Boeriu. România a câştigat trei probe individuale în primele două etape ale turneului.

A doua etapă a Turneului celor Patru Trambuline pentru copii s-a desfăşurat pe 25 iunie la Bischofshofen, Austria, selecţionata României participând cu 10 sportivi în patru din cele şapte probe individuale pe grupe de vârstă.

Ioana Boeriu (11 ani) a reeditat performanţa din prima etapă a turneului, clasându-se, şi de această dată, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competiţia dedicată fetelor cu vârsta cuprinsă între 10-11 ani (Fete II).

Locul al doilea la aceeaşi categorie de vârstă a revenit Dianei Trîmbiţaş, rezultatul asigurându-i sportivei din România poziţia secundă în clasamentul general după primele două etape. În competiţiile masculine rezultate bune au obţinut Andrei Feldorean, locul 2, şi Mihnea Spulber, locul 4, la categoria de vârstă 11 ani (K11), aceasta fiind şi proba care a reunit cel mai mare număr de participanţi la grila de start, 37.

În urma celor două etape, Ioana Boeriu şi Radu Păcurar (categoria de vârstă 10 ani) ocupă primele poziţii în clasamentul general al turneului, iar Diana Trîmbiţaş şi Andrei Feldorean se află pe poziţia a doua.

„La fel ca în prima etapă, sportivii noştri au confirmat aşteptările antrenorilor şi eficienţa programului de pregătire OMV Move & Jump, lansat cu sprijinul OMV, în 2007. Echipa a înregistrat un salt valoric considerabil faţă de prima etapă şi poziţii mai bune în competiţiile individuale.", a declarat Florin Spulber, antrenorul coordonator al echipei de sărituri cu schiurile a României.

România a fost reprezentată la Hinzenbach de 10 sportivi: Ioana Boeriu (11 ani), Diana Trîmbţaş (11 ani), Carina Militaru (10 ani), Ştefan Balint (9 ani), Radu Păcurar (10 ani), Daniel Căcină (10 ani), Hunor Farkas (10 ani), Andrei Magdo (10 ani), Andrei Feldorean (11 ani) şi Mihnea Spulber (11 ani). Săritorii sunt pregătiţi de antrenorii Balint Lorincz şi Gheorghe Băilă.

Selecţionata de sărituri cu schiurile a României este parte a programului OMV Move & Jump, lansat în 2007 de OMV, grupul energetic lider în Europa Centrală şi de Sud-Est, alături de Federaţia Română de Schi-Biatlon.

132 de săritori din 19 cluburi sportive şi selecţionate din România, Austria, Germania şi Turcia au participat la a doua etapă a turneului.

Despre Turneul celor Patru Trambuline pentru Copii
Organizat pentru prima dată în 1999, Turneul celor Patru Trambuline este cea mai importantă competiţie europeană de sărituri cu schiurile pentru copii. Turneul este găzduit anual, în lunile iunie şi septembrie, pe trambulinele din Hinzenbach şi Bischofshofen, Austria, respectiv Reit im Winkl şi Berchtesgaden, Germania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite