Veste bună: am evitat umilinţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veste bună: am evitat umilinţa!
Veste bună: am evitat umilinţa!

Cu 13 jucători noi în lot, selecţionata ţării noastre a evoluat aproape de la egal la egal cu puternica formaţie secundă a Africii de Sud. Emerging Springboks a avut de furcă minute

Cu 13 jucători noi în lot, selecţionata ţării noastre a evoluat aproape de la egal la egal cu puternica formaţie secundă a Africii de Sud.

Emerging Springboks a avut de furcă minute bune cu România, naţională pe care au învins-o, în cele din urmă, cu 25-13. Sud-africanii au cucerit pentru a doua oară consecutiv trofeul IRB Nations Cup, în timp ce stejarii au terminat pe treapta a treia a podiumului.

Această performanţă ne arată că şi ţara noastră poate avea şansa, într-o zi, de a fi egala marilor forţe mondiale. După ce, în urmă cu un an, am primit şapte eseuri în faţa Springboks, acum am dovedit, cu un lot mai tânăr şi nu atât de experimentat, că se poate.

Meciurile cu Springboks

5 iunie 2007

Stadionul Arcul de Triumf, Bucureşti
România - Emerging Springboks7-61 (0-33)

17 Iunie 2008
Stadionul Arcul de Triumf, Bucureşti
România - Emerging Springboks13-25 (6-10)


Cu 13 jucători noi în lot, România a arătat că actuala generaţie merită un loc la Cupa Mondială din 2011, obiectiv propus de federaţie

Atunci când conducerea forului de specialitate a decis să reconstruiască echipa naţională, multă lume a contestat decizia. După IRB Nations Cup însă, soluţia s-a dovedit a fi una câştigătoare.

Din echipa care a luat startul anul trecut la prima ediţie a IRB Nations Cup au lipsit 15 rugbişti, majoritatea fiind de la cluburi din Franţa.

În locul acestora au venit alţi 12 sportivi de la cluburi din ţară, care s-au bătut pentru un loc în primul 15. Iar meciul cu Springboks, de vineri seară, a fost cel care a dovedit că nu suntem departe de o posibilă calificare la Cupa Mondială din 2011, obiectiv propus actualei generaţii de FRR. Mai mult, în clasamentul final al competiţiei recent încheiate în Capitală, Florin Corodeanu a fost primul în topul marcatorilor de eseuri.

Romeo Gontineac s-a retras

Unul dintre cele mai emoţionante momente alte IRB Nations Cup a fost retragerea din activitate a lui Romeo Gontineac, acesta lăsând loc unui alt jucător din actuala generaţie. Participând la patru Cupe Mondiale,
Gontineac a evoluat în al 76-lea meci pentru România.

Cu o echipă întinerită, selecţionata ţării noastre a arătat că are valoare şi că se poate bate, de la egal la egal, cu aproape orice formaţie. Noii componenţi ai frunzei de stejar nu s-au făcut de râs şi au arătat o altă faţă a naţionalei în meciul cu Springboks A.

În 2007, sud-africanii ne-au surclasat cu 61-7, după un joc fără istoric. Anul acesta, sportivii care au început să joace împreună şi la Cupa Europeană a Naţiunilor şi în Cupa Challenge, în selecţionala Bucureştiului, au arătat că se poate.

Timp de mai mult de 60 de minute am fost egalii Springboks, chiar dacă nu e vorba aici de celebra selecţionată a Africii de Sud, ci doar de echipa a doua, însă valoarea rugby-ului din acea parte a lumii este recunoscută peste tot.

Sezonul acesta am fi putut realiza chiar surpriza, însă experienţa şi setea de rezultat ne-a trădat. Merşoiu, Fercu şi Ciuntu au fost la un pas să culce balonul în 22-ul advers, însă şansa nu a fost cu noi. Pentru stejari, demonstraţia de rugby de la IRB Nations Cup ne-a arătat că trebuie să avem încredere într-o generaţie nouă, care vrea performanţă.

Au venit

Adi Bârbuliceanu (Dinamo)
Ştefan Ciuntu ("U" Cluj)
Dănuţ Dumbravă (Steaua)
Florin Surugiu (Olimpia)
Mihai Macovei (Baia Mare)
Valentin Popârlan (Dinamo)
Ion Paulică (Bath, Franţa)
Florin Tască (Dinamo)
Radu Băsălău (Steaua)
Lazăr Mihăiţă (Poli Iaşi)
Alexandru Grigore (Steaua)
Daniel Carpo (Farul)
Valentin Ivan (Dinamo)

Au plecat

Cezar Popescu (Agen)
Bogdan Bălan (Montauban)
Silviu Florea (Beziers)
Petrişor Toderasc (Brive)
Răzvan Mavrodin (Pau)
Marius Tincu (Perpignan)
Sorin Socol (Agen)
Cristian Petre (Brive)
Augustin Petrichei (Beziers)
Ovidiu Toniţa (Perpignan)
Lucian Sârbu (M. Racing)
Ionuţ Tofan (Limoges)
Iulian Dumitraş (Pau)

Avem o echipă echilibrată, care poate face faţă unui meci de mare intensitate. Jucătorii români sunt tehnici şi pot furniza oricând surprize
Ellis Meachen, director de rugby România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite