Venus a strălucit a cincea oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În finala feminină a turneului de la Wimbledon, jucătoarea de 28 de ani a învins-o pe sora ei mai mică, Serena (26 de ani), scor 7-5, 6-4 Serena a controlat jocul în marea majoritate a

În finala feminină a turneului de la Wimbledon, jucătoarea de 28 de ani a învins-o pe sora ei mai mică, Serena (26 de ani), scor 7-5, 6-4

Serena a controlat jocul în marea majoritate a timpului şi, cu toate acestea, a pierdut. Din acest motiv, spectatorii au pus sub semnul îndoielii victoria lui Venus

Pentru a treia oară în istorie, finala feminină de la Wimbledon s-a disputat între surorile Williams, Venus şi Serena. Prima, în vârstă de 28 de ani, s-a impus pe iarba londoneză în 2000, 2001, 2005 şi 2007, în timp ce sora, cu doi ani mai mică, a câştigat aici în 2002 şi 2003.

Interesant este faptul că Serena şi-a trecut în palmares titlurile de la Wimbledon după ce a trecut, de fiecare dată, în ultimul act, de sora mai mare. Acum, Venus şi-a luat revanşa şi a reuşit să o învingă pe Serena, scor 7-5, 6-4, după o oră şi 51 de minute de joc. Dar, acest succes a ridicat anumite semne de întrebare, deoarece Serena fost cea care a controlat jocul în marea majoritate a timpului.

Venus a fost mai pragmatică

Astfel, în primul set, ea a fost aproape de a duce scorul la 4-1 în favoarea sa, iar în cel de-al doilea set a avut un break avantaj.

Cu toate acestea, a pierdut ambele seturi. Oricum, Venus şi-a trecut în palamares al cincilea succes la Wimbledon, dar mai are de muncit până să le prindă din urmă pe Steffi Graf, şapte succese, şi Martina Navratilova, nouă succese.

"Era finala de la Wimbledon, aşa că mă aşteptam să joace foarte bine. Este totuşi Serena Willims, o jucătoare care poate învinge pe orice din circuit atunci când este în formă. A fost un meci foarte greu, mai ales că în primul set, ea a condus cu 3-1 şi apoi 4. "A fost obositor", a spus Venus.

De partea cealaltă, Serena era extrem de afectată şi nu prea a reuşit să explice insuccesul. "În meci, am avut momente când mi-am pierdut ritmul şi apoi am făcut greşeli neforţate. Parcă nimic nu mai mergea", a precizat şi Serena.

Surorile Williams s-au impus la dublu

La două ore după ce au terminat de jucat finala de simplu, surorile Williams au intrat iar pe teren, de data asta în finala de dublu. După 58 de minute de joc, ele au trecut, scor 6-2, 6-2, de perechea Lisa Raymond/Samantha Stosur (SUA/Australia).

1,42 milioane de euro au câştigat, împreună, surorile Williams la Wimbledon. Dintre aceştia, Venus a încasat peste 940 de mii

A fost un meci foarte greu, mai ales că în primul set, ea a condus cu 3-1 şi apoi 4-2, şi eu a trebuit să muncesc foarte mult ca să revin în joc. A fost extraordinar de obositor.
Venus Williams, tenismenă

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite