Velodromul Dinamo, pericol de moarte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Velodromul Dinamo, pericol de moarte!
Velodromul Dinamo, pericol de moarte!

Construită în urmă cu cinci decenii, arena este într-un stadiu avansat de degradare şi are nevoie de investiţii de cel puţin patru milioane de euro pentru a fi competitivă Cu o pistă

Construită în urmă cu cinci decenii, arena este într-un stadiu avansat de degradare şi are nevoie de investiţii de cel puţin patru milioane de euro pentru a fi competitivă

Cu o pistă făcută zob, cu mărăcini în mijlocul acesteia şi cu nişte tribune în care nu există nici măcar un scaun, cu grupuri sanitare distruse şi fără intrări, velodromul Dinamo arată jalnic. Şi asta nu este tot...

Vremea şi-a pus şi ea amprenta asupra locaţiei. Schimbările de temperatură au făcut ca plăcile de ciment să iasă câţiva centimetri din sol astfel că, la intrarea în linie dreaptă, dacă un ciclist ar pătrunde cu o viteză minimă de aproximativ 70-80 km/h, ar risca să-şi piardă viaţa.

Aceasta nu este numai părerea noastră. "Velodromul este la pământ! Cam aşa l-aş caracteriza eu acum. Este un pericol să concurezi pe el şi nici nu cred că vom mai organiza Campionatele Naţionale", a declarat Vasile Selejan, secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism.

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, Marcel Popescu, a recunoscut că încă nu este prevăzut niciun proiect pentru reconstrucţia locaţiei: "Nu avem nimic deosebit în plan. Proiecte există, însă nu putem vorbi acum de ele. Nu am făcut niciun studiu în acest sens".

Plăcile arată jalnic, tribunele la fel

Spre surprinderea noastră, atunci când am verificat calendarul competiţional al forului de specialitate am observat că, în perioada 15-17 august, urmează să se desfăşoare Campionatele Naţionale de pistă! Pentru a asigura siguranţa minimă a rutierilor, plăcile din ciment ar trebui să fie măcar la acelaşi nivel! Lucru imposibil deoarece acestea sunt într-un stadiu avansat de degradare.

Tribunele, dacă le putem numi astfel, sunt "populate", din loc în loc, de tufişuri şi de diverse vietăţi. În mod normal, acestea ar putea găzdui aproximativ şapte mii de spectatori. "Dacă vor competiţie, atunci cei din Comisia Tehnică a Federaţiei îşi asigură riscul de a pune viaţa sportivilor în pericol. Eu, în niciun caz.

E treaba lor dacă vor să respecte sezonul ca la carte", a adăugat Vasile Selejan. Mai mult, intrarea în velodom nu mai există. Cea dinspre calea Floreasca este închisă spectatorilor, iar cea dinspre stadionul Ştefan cel Mare a fost desfiinţată. În aceste condiţii s-ar putea să se desfăşoare antrenamente sau întreceri. Fără comentarii...

Mesaje pentru suporteri, pe pistă

Din păcate, fanii echipei Dinamo au pus stăpânire pe pista velodromului. "Să arătăm tuturor că manifestarea ultras nu este efemeră", tronează pe plăcile din ciment. Galeria de fotbal a găsit locul ideal unde îşi concepe bannere pentru partidele importante din campionat. "Este un adevăr dureros.

De două decenii vrem să facem ceva şi nu putem. Dacă clubul ne-ar da velodromul ar fi o şansă să-l menţinem intact. Însă este în curtea lor. Pentru a-l repara ca la carte, trebuie cel puţin patru milioane de euro. Pentru a deveni cu adevărat competitiv, şapte.

Până acum nu s-au făcut decât cosmetizări, lucru ce nu a folosit nimănui, dacă ţinem cont că a fost construit în 1950. Aşa nu ajungem decât la un dezastru", a încheiat secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism.

Chestorul Marcel Popescu spune că Dinamo doreşte să ridice pe acest spaţiu o sală polivalentă, în care să intre şi o pistă de velodrom, însă nu se poate vorbi de nicio decizie în acest sens, în viitor.

Încă o arenă, la Craiova

În ţară mai există încă un velodrom, la Craiova, însă acesta este doar pentru antrenament, după cum a declarat Vasile Selejan. "Trebuie să recunosc că acolo asfaltul arată mult mai bine decât pe Dinamo şi măcar se poate face pregătire. Oricum, pista nu este la nivel european", a încheiat secretarul general al F.R. de Ciclism.

"Avem proiecte, este adevărat, cu această locaţie, însă nu am stabilit nimic concret. Sunt numai discuţii şi nu am hotărât dacă vom reface velodromul sau dacă vom construi pe acest loc o sală polivalentă.
Marcel Popescu, preşedinte CS Dinamo

"Velodromul este impracticabil. Plăcile arată jalnic şi se degradează pe zi ce trece. Dacă acum s-ar organiza o competiţie pe această arenă am putea să avem oricând un deces al unui rutier.
Vasile Selejan , secretar general FR Ciclism

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite