VOLEI: România forţează calificarea la Campionatul Mondial din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină de volei a ţării noastre va disputa, începând de marţi, turneul de calificare la Campionatul Mondial din Japonia din 2010, zona Europeană, grupa F, runda a doua.

Competiţia se desfăşoară la Gabrovo, în Bulgaria, şi reuneşte la start selecţionatele Cehiei, României, Albaniei, Moldovei şi a ţării gazdă. Primele trei formaţii se vor califica în ultima etapă, cea de-a treia, acolo unde vor intra în cursă şi puterile voleiului feminin de pe Bătrânul Continent: Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Olanda şi Germania.

În cazul în care vor ocupa unul din primele două locuri, tricolorele vor avea ca adversară, în ultimul tur, naţionalela Italiei, în timp ce, dacă vor ocupa poziţia a treia, voleibalistele din ţara noastră se vor bate, pentru un loc la Mondiale, cu Serbia, echipă antrenată de Zoran Terzici, tehnicianul clubului Metal Galaţi.

Jucătoarele antrenate de Florin Grapă vor evolua astăzi, de la ora 16.30, împotriva reprezentativei Cehiei. Meciul se anunţă a fi foarte disputat, adversara noastră anunţându-şi intenţiile de a trece de această grupă preliminară. Cele mai experimentate sportive din lotul nostru sunt Alida Marcovici, Nneka Onyejekwe, Mihaela Herlea şi Carmen Ţurlea.

Iată, mai jos, programul naţionalei ţării noastre:

România  - Cehia, marţi, ora 16.30, Gabrovo (Bulgaria)

Moldova - România, miercuri, ora 16.30, Gabrovo (Bulgaria)

Albania - România, joi, ora 18.30, Gabrovo (Bulgaria)

România - Bulgaria, vineri, ora 18.30, Gabrovo (Bulgaria)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite