Uriaşul doborât de boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uriaşul doborât de boală
Uriaşul doborât de boală

Atletul Gheorghe Guşet s-a retras, după ce doctorii i-au depistat probleme grave la ambii rinichi. Viaţa sa este în pericol În timp ce se pregătea să-şi obţină baremul A pentru

Atletul Gheorghe Guşet s-a retras, după ce doctorii i-au depistat probleme grave la ambii rinichi. Viaţa sa este în pericol

În timp ce se pregătea să-şi obţină baremul A pentru Jocurile Olimpice, lui Guşet i s-au descoperit probleme grave la rinichi. Atletul are nevoie urgentă de transplant, viaţa sa fiind în pericol. Ghiţă Guşet sau Uriaşul din Carpaţi, aşa cum este numit de către prietenii din lumea atletismului, era veteranul care la 40 de ani se pregătea să obţină un rezultat bun la JO de la Beijing.

Cu baremul B deja obţinut la aruncarea greutăţii, sportivul se pregătea împreună cu antrenoarea sa Lorena Boberschi să obţină baremul A pentru marea întrecere din această vară. Ultimele analize medicale au aruncat însă în aer toate planurile sale.

Diagnosticul medicilor a fost unul catastrofal pentru Guşet, care s-a trezit peste noapte nu numai că nu mai are voie să practice sportul de performanţă, dar şi că viaţa sa este în pericol, ambii rinichi fiind grav afectaţi.

S-a retras la Zalău

Vestea l-a zdruncinat rău pe atlet, care nu a mai dorit să vorbească cu nimeni despre ghinionul său. Cu greu a acceptat să vină la telefon pentru a ne spune cum se simte.

"Sunt la pământ. Nu mai am putere să vorbesc aproape cu nimeni. Când doctorii mi-au spus că am rinichii afectaţi în proporţie de peste 80 de sută, nu am mai ştiut ce să zic. Practic, din speranţele pe care le aveam vizavi de JO, am ajuns să mă gândesc că sunt cu un picior în groapă", ne-a declarat cu o voce gravă cel care a dominat autoritar proba de aruncare a greutăţii în România.

Are nevoie urgentă de transplant

Viaţa lui Gheorghe Guşet este acum în mare pericol. Atletul s-a înregistrat deja la spitalul din Cluj pentru un transplant de rinichi. Acum aşteaptă să găsească cât mai rapid un donator compatibil. "Sunt pe lista de aşteptare la spitalul din Cluj. Acum, nu îmi mai rămâne decât să aştept şi să sper că se va găsi cineva compatibil cu mine cât mai repede, pentru că viaţa mea este în pericol", ne-a spus unul dintre "veteranii" atletismului românesc.

"Când eşti în activitate, toţi îşi sunt alături şi te întreabă de sănătate. Când cedezi, aproape nimeni nu îşi mai aduce aminte de tine ori de performanţele tale. Păcat. Practic, din speranţele pe care le aveam vizavi de JO, am ajuns să mă gândesc că sunt cu un picior în groapă."

Gheorghe Guşet,
atlet

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite