Ultima verificare înainte de Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de sportivi din mai multe ţări au participat la Internaţionalele României, desfăşurate la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute. A fost ultima testare înainte de competiţia continentală de la Birmingham. Gimnaştii români au dominat toate probele, oficialii fiind mulţumiţi de rezultatele acestora dinaintea Campionatelor Europene, care se vor desfăşura în perioada 28 aprilie – 2 mai.

Sub privirile fostei gimnaste Andreea Răducan şi a lui Marian Drăgulescu, aflaţi în tribună, alături de câteva sute de spectatori, sportivi de pe întreg continentul au venit săptămâna trecută la Bucureşti pentru a participa la Campionatele Internaţionale ale României. În afară de monitorizarea seniorilor care ne vor reprezenta la Europenele de la Birmingham, competiţia din Capitală a fost şi criteriu de selecţie pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului din Singapore, din august.

„Rezultatele pe care le-au obţinut gimnaştii şi gimnastele la Bucureşti spun că suntem aproape de ceea ce trebuie să fie. Fetele mai au două săptămâni până la concurs şi mai au timp să se pună la punct, iar băieţii au intrat în linie dreaptă", a spus Adrian Stoica, preşedintele FRG.

Koczi şi Haidu, campioni la individual compus

Vicecampionul mondial de la sărituri, Flavius Koczi, a câştigat proba de individual compus. Reşiţeanul, învingător şi anul trecut, a adunat 89,400 de puncte. El a obţinut cele mai mari note la sărituri (16,400) şi cal cu mânere (15,400), aparate la care are şi cele mai mari şanse de medalii la CE. Flavius a fost urmat de un alt conaţional, Ovidiu Buidoso (88,000 de puncte ), în timp ce locul trei i-a revenit grecului Dimitrios Markousis (84,250 de puncte).

La feminin, „coroana" sportivei complete a revenit gimnastei Raluca Haidu, care a acumulat 58,150 de puncte, cele mai mari note fiind primite la bârnă (14,900) şi sărituri (14,700). Ea a fost urmată de Ana Porgras, cu 57,500 de puncte şi gimnasta din Turcia, Goksu Uctas, cu 52,400 de puncte.

Sandra Izbaşa, din nou pe bârnă

Campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa a revenit pe covorul de concurs, evoluând săptămâna trecută la aparatul ei preferat, bârna. Gimnasta, care a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile la piciorul drept şi o fractură la mâna stângă, a lipsit şapte luni din atenţia publicului.

„Sandra a reînceput să intre în activitatea competiţională. Ea a încercat vineri un exericţiu la bârnă, ca să se vadă că are dorinţa de a fi din nou în echipă, dar nu putem vorbi încă despre performanţe la nivelul acesta", a spus Adrian Stoica, preşedintele forului naţional.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite