Ultima şansă pentru Nicoleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre speranţele atletismului românesc la Beijing visează să dea lovitura la întrecerile din capitala Chinei La 37 de ani, Nicoleta Grasu este o adevărată veterană a delegaţiei

Una dintre speranţele atletismului românesc la Beijing visează să dea lovitura la întrecerile din capitala Chinei

La 37 de ani, Nicoleta Grasu este o adevărată veterană a delegaţiei României la Jocurile Olimpice. Aruncătoarea de disc visează la o clasare pe podium la ultima sa încercare olimpică.

Jocurile Olimpice de la Beijing reprezintă ceva special pentru Nicoleta Grasu. Sportiva cu dublă legitimare, la Farul şi Dinamo, a plecat mai mult decât încrezătoare la întrecerile din capitala Chinei.

Iar motivele sunt întemeiate. Nicoleta a reuşit nu cu mai mult de o lună în urmă, la Cupa Europei, o aruncare ce a măsurat nu mai puţin de 66,51 metri, cea mai reuşită a sportivei din 2003 până în prezent.

Rezultatul îi dă mari speranţe atletei, care are mari aşteptări la Beijing. "Am dat tot ce e mai bun din mine în ultima perioadă. Sinceră să fiu, îmi doresc din toată inima un rezultat mare la Beijing. Ar fi o mare realizare pentru mine pe finalul carierei.

Acestea sunt cu siguranţa ultimele Jocuri Olimpice pentru mine. Cel mai probabil, în 2009 voi spune adio sportului de performanţă. Dar, până atunci, o medalie la Jocurile Olimpice ar fi ceva de vis pentru mine", spune atleta.

Culoar favorabil

Nicoleta Grasu are şi un culoar favorabil spre podiumul olimpic. Vicecampioana mondială, rusoaica Darya Pishchalnikova, poate rata JO, ea fiind suspendată temporar de Federaţia Internaţională din cauza dopajului.

Totodată, mai sunt vizate alte câteva sportive cotate cu şanse importante la această probă, precum Y. Soboleva, G. Khanafeyeva, T. Tomashova, Y. Fomenko şi S. Cherkasova. În plus, aruncătoarea germană de disc Franka Dietzsch, cu trei titluri mondiale în palmares, a anunţat că nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, din cauza unei accidentări la piciorul stâng.

Motive suficiente pentru şeful Federaţiei de Atletism din România, Matei Sorin, să îşi pună mari speranţe într-o evoluţie foarte bună a Nicoletei. "Sportiva a arătat în ultima vreme că poate lua medalie la întrecerile olimpice. A avut o ascensiune de formă, iar asta ne dă mare încredere.

Din punctul meu de vedere, poate arunca aproape de 70 de metri. Cred că are potenţialul necesar să izbutească aşa ceva", este de părere Sorin Matei.

64,92 metri

- a măsurat cea mai bună aruncare izbutită de Nicoleta Grasu la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite