UNEFS îi acordă lui Octavian Bellu titlul de doctor Honoris Causa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, va primi, joi, titlul de doctor Honoris Causa din partea Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti "pentru dedicaţia, profesionalismul şi contribuţiile aduse dezvoltării sportului la nivel mondial".

Ceremonia va avea loc, joi, de la ora 12.00, în Sala de Marmură a Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, se arată într-un comunicat al UNEFS.

Bellu a fost antrenor coordonator al echipei feminine de gimnastică a României din 1990 şi până în 2005. El a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de "cel mai de succes antrenor din lume", având în palmares 16 medalii olimpice de aur şi peste 280 de medalii la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene şi la Jocurile Olimpice. În perioada 2005-2006, Bellu a fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, după care, între 2006 şi 2009, a condus Agenţia Naţională pentru Sport şi a fost secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Din 2009, el a activat în cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Bellu a revenit la conducerea tehnică a lotului feminin de gimnastică la 1 iunie 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite