TdF 2011i: Cavendish câştigă a treia etapă din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutierul britanic al echipei HTC, Mark Cavendish, a câştigat, miercuri, la sprint, etapa a XI-a a Turului Franţei, iar francezul Thomas Voeckler (Europcar) şi-a păstrat tricoul galben de lider în clasamentul general

Cavendish (26 de ani) a câştigat, astfel, a treia etapă în această ediţie a competiţiei franceze şi a 18-a în toate participările. Rutierul britanic a fost, marţi, la un pas de a câştiga şi etapa a zecea, însă la sprintul final a fost învins de fostul său coechipier, germanul Andre Greipel, de la Omega Pharma. Miercuri, primele două locuri s-au inversat, britanicul reuşind să-şi ia revanşa. Cavendish a mai câştigat, la această ediţie, etapa a V-a şi a VII-a.

Mark Cavendish, care a preluat tricoul verde, al liderului clasamentului pe puncte, a parcurs cei 167,5 kilometri ai etapei de azi, desfăşurată între Blaye-les-Mines şi Lavaur, în 3 ore, 46 de minute şi 7 secunde. Pe locul trei s-a clasat americanul Tyler Farrar (Garmin).

Francezul Thomas Voeckler şi-a păstrat tricoul galben, el fiind urmat în clasamentul general de Luis Leon Sanchez (Rabobank), la un minut şi 49 de secunde, şi de australianul Cadel Evans (BMC), la două minute şi 26 de secunde.

Cursa s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială în ultima parte.

Francezul John Gadret (AG2R-La Mondiale), care suferă de o profundă oboseală fizică, nu a luat startul în etapa a XI-a a Turului Franţei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite