Turneul Celor Patru Trambuline: Ammann, câştigător la Garmisch-Partenkirchen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elveţianul Simon Ammann a câştigat cea de-a doua etapă a Turneului celor Patru Trambuline, desfăşurat la Garmisch-Partenkirchen, în Germania.

Amman a învins tensiunea şi s-a impus la Garmisch după ce în prima etapă a terminat numai al patrulea. El a sărit 131 de metri şi a adunat 142.2 puncte. Rusul Pavel Karelin a ocupat locul doi în ciuda faptului că a avut cea mai lungă săritură din concurs, 132.4 metri, iar pe trei a terminat polonezul Adam Malysz.

Finlandezul Janne Ahonen, câştigator de cinci ori al competiţiei, a ocupat locul cinci. Thomas Morgenstern, învingător în prima etapă a turneului a terminat doar al 14-lea, dar este în continuare lider.

Câştigătorul ediţiei trecute, austriacul Andreas Kofler, a reuşit cu greu să evite o căzătură, aterizând doar 100.5 metri, performanţă cu care a ocupat doar locul 50 în final. "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu s-a accidentat. Toată lumea a tremurat în acel moment, vântul bătea periculos de tare, nu trebuia să primească lumina verde", a mărturisit Alexander Pointner, antrenorul sportivului.

Turneul celor patru trambuline continuă săptămâna viitoare, la Innsbruck pe trei ianuarie şi pe 6 la Bischofshofen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite