Tricolorul flutură lângă Satul Olimpic din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful delegaţiei României la Londra, Alexandru Epuran, a privit mândru cum englezii au înălţat drapelul ţării noastre
Şeful delegaţiei României la Londra, Alexandru Epuran, a privit mândru cum englezii au înălţat drapelul ţării noastre

Steagul ţării noastre a fost ridicat de ofiţeri britanici în cadrul unei ceremonii tradiţionale.

În dimineaţa de ieri a fost rândul României să-şi vadă înălţat drapelul în Zona Internaţională aflată în faţa Satului Olimpic. Totul s-a desfăşurat conform tradiţiei, doar vremea extrem de călduroasă (31 de grade Celsius) fiind nefirească pentru Londra.

Ritualul a cuprins momentele cunoscute: s-a intonat imnul ţării noastre, iar în acest timp pe catarg a fost înălţat steagul tricolor, alături de cele ale altor patru ţări.

La întreaga ceremonie au participat şi o mică parte dintre sportivii ce urmează a intra în competiţie, ceilalţi fiind  la antrenamente. Printre cei care au înfruntat canicula s-a numărat Constantina Diţă, campioana olimpică la maraton, dar şi Eliza Samara, participantă la turneul de tenis de masă.
Cadou pentru organizatori

Şef al delegaţiei olimpice române, Alexandru Epuran le-a oferit organizatorilor, ca un cadou simbolic, un trofeu de argint, iar apoi şi-a pus semnătura pe una dintre plăcile transparente aflate în dreptul steagurilor. La fel au făcut o parte dintre performerii noştri, dar şi cei care au participat până acum la ceremonia de înălţare a drapelelor naţionale.

Prezent la ceremonie alături de preşedintele COSR, Octavian Morariu, secretarul general Ioan Dobrescu a mărturisit: „Am asistat la o manifestare extraordinar de frumoasă. România, spre cinstea noastră, nu e deloc asimetrică. E o Românie europeană, o Românie aşa cum ne-o dorim cu toţi, noi cei de aici si cei de acasă".

Covor roşu şi un mesaj

La final, câteva zeci de tineri au dansat într-un show pregătit pentru această ceremonie, ei fiind îmbrăcaţi în costume multicolore, vopsiţi pe faţă în culorile celor cinci continente. S-a format un culoar uman, iar sportivii noştri au revenit în Satul Olimpic călcând pe un covor roşu pe care era scris „Bun venit!" în toate limbile pământului.

Spectatori la toate acestea au fost nu numai cei care au avut acces în Zona Internaţională, ci şi trecătorii aflaţi pe scările unui mall din apropiere. E adevărat că de acolo nu s-au putut observa toate detaliile, ci doar mulţimea de tineri reuniţi de cele cinci cercuri
olimpice.

103 sportivi fac parte din delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite