Tomis Constanţa, contra tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea de pe litoral vrea eventul în România şi Cupa CEV în Europa. Dinamo, Steaua, Piatra Neamţ şi "U" Cluj încearcă marea cu degetul Cu 1,2 milioane de euro în cont, Tomis

Gruparea de pe litoral vrea eventul în România şi Cupa CEV în Europa. Dinamo, Steaua, Piatra Neamţ şi "U" Cluj încearcă marea cu degetul

Cu 1,2 milioane de euro în cont, Tomis Constanţa este pregătită de atac. La masculin, în Divizia A este puţin probabil ca o echipă să-i poată face faţă atât pe teren, cât şi financiar.

Principalele urmăritoare ale constănţenilor în competiţia internă adună, împreună, un total de 1.400.000 de euro ca investiţie, pentru sezonul care va începe pe 27 septembrie. Dinamo este hotărâtă să joace finala, Steaua nu concepe să nu ajungă în ultimul act, iar VCM Piatra Neamţ doreşte să arate că participarea în CEV Cup nu este una întâmplătoare.

Surpriza ar putea să apară de la Cluj. Chiar dacă nu a avut o clasare în topul Diviziei A, Universitatea este decisă să fie revelaţia campionatului. Ardelenii au anunţat un buget de 350.000 pentru noul sezon şi au ca obiectiv o clasare în primele patru echipe în 2010, ceea ce ar echivala cu o participare în cupele europene.

Dinamo se gândeşte la finală

Reprezentanta noastră în Challenge Cup, Dinamo Bucureşti, se gândeşte deja la finală. "Noi vom fi în ultimul act şi ne vom bate cu Tomis. Am fost la un pas de acest lucru şi anul acesta, însă Piatra Neamţ a cucerit medaliile de argint.

Eu cred că gruparea din Constanţa are prima şansă. Au anunţat un lot valoros şi un plafon salarial foarte bun, însă asta nu înseamnă că au ieşit deja campioni", a declarat preşedintele secţiei de volei de la Dinamo, Dan Drăguşin.

Oficialul grupării din Capitală a spus că bugetul anunţat de Tomis este foarte mare pentru prima ligă masculină: "La ce obiectiv au ei, atunci totul este în regulă. Ambiţiile lor sunt foarte mari, mai ales în cupele europene, şi asta va aduce spectacol şi în România. Eu cred că Dinamo poate să joace de la egal la egal cu actuala campioană, chiar dacă are o investiţie mai mică pentru 2008-2009, de aproximativ jumătate de milion de euro".

"U" Cluj vrea şi ea în cupele europene

Cu doar locul zece la finalul stagiunii recent încheiate, "U" Cluj vrea să lase trecutul în urmă şi să se bată la titlu. Poate părea surprinzător, însă ardelenii sunt decişi să aducă câţiva jucători valoroşi şi de perspectivă. Cu un nou sponsor, Akademia Center, studenţii clujeni au anunţat că vor să prindă semifinalele. În calcul pentru un loc în top mai intră Steaua, VCM Piatra Neamţ sau Ştiinţa Baia Mare, chiar dacă ultima formaţie a primit bani puţini de la Consiliul Local.

Cu cinci echipe care vizează un loc în finală, Tomis Constanţa nu se sperie. "Este foarte greu să fim eliminaţi înainte de ultimul act. Am adus voleibalişti de valoare şi avem ca obiectiv cucerirea CEV Cup. Va fi greu în Europa şi sper să rămânem concentraţi aşa cum trebuie şi în campionat, până la ultimul meci", a precizat Sorin Strutinsky, preşedintele Tomis Constanţa.

Favoritele la titlu

ECHIPĂ obiectiv BUGET ÎN EURO

Tomis Constanţa event 1.200.000
Dinamo Bucureşti event 500.000
Steaua Bucureşti event 500.000
VCM Piatra Neamţ loc 1-3 400.000
"U" Cluj-Napoca loc 1-4 350.000
Ştiinţa Baia Mare loc 1-4 200.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite