Tofalvi, singura româncă în elita JO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum anticipau toţi specialiştii, Eva Tofalvi (31 de ani) a fost singura  reprezentantă a României care a luptat până acum cu şanse reale la o clasare în Top 10.

Ciucanca s-a clasat săptămâna trecută pe locul 19 în proba de 10 kilometri şi pe locul 11 în proba de 15 kilometri individual, acolo unde a fost la doar câţiva milimetri de locul 4! Aflată pe locul trei la punctele de cronometraj după primele trageri, cu 15 ţinte doborâte cu sânge rece, Tofalvi a ratat la penultimul cartuş.

A primit automat un minut de penalizare, iar visul sportivei şi poate al unei naţiuni întregi s-a stins. Portdrapelul delegaţiei României la JO de la Vancouver 2010 şi-a egalat totuşi performanţa de la ediţia de la Nagano 1998, când a ocupat, de asemenea, locul 11. Aseară, după închiderea ediţiei, Eva Tofalvi a concurat în proba de 12,5 kilometri, start în bloc.

Tot biatlonul ar putea să îmbunătăţească cel mai bun rezultat al delegaţiei României la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Ştafeta de 4x6 kilometri este cotată cu şanse reale să urce în Top 10. Clasate pe locul 14 la Jocuile Olimpice de la Torino 2006, "tricolorele" au ocupat în premieră istorică poziţia a 8-a la Mondialul din 2009. Cursa este programată marţi, începând cu ora 21.30, şi va fi transmisă în direct pe TVR 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite