Ţintim medalie la Beijing!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorele vor afla astăzi numele adversarelor din faza grupelor de la Jocurile Olimpice din China Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a împărţit cele 12 echipe calificate la

Tricolorele vor afla astăzi numele adversarelor din faza grupelor de la Jocurile Olimpice din China

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a împărţit cele 12 echipe calificate la această competiţie în şase urne. Naţionala noastră a fost inclusă în cea de-a doua, împreună cu Germania.

Campioana mondială, Rusia, şi deţinătoarea titlului continental, Norvegia, fac parte din prima urnă, astfel că formaţia pregătită de Gheorghe Tadici va trebui să înfrunte una dintre cele două forţe ale handbalului.

Apoi, Franţa şi Ungaria fac parte din cea de a treia urnă, Coreea de Sud şi China din cea de-a patra, Angola şi Suedia din cea de a cincea, iar Kazahstan şi Brazilia din ultima.

Tragerea la sorţi va avea loc chiar astăzi, când formaţiile vor fi împărţite în două grupe a câte şase. Primele patru clasate din cele două eşaloane se vor califica în sferturile de finală, care vor fi eliminatorii. La scurt timp după desemnarea acestor urne, s-a vorbit foarte mult despre felul în care ar putea să arate cele două grupe.

Din capul locului, ideal ar fi ca sorţii să nu trimită campioana mondială, Rusia, alături de România.

Trupa pregătită de Evgheni Trefilof a câştigat fără probleme ultimele două confruntări oficiale în faţa tricolorelor şi este cotată drept principală favorită la aurul olimpic. Din acest punct de vedere, ar fi de preferat ca Luca şi compania să întâlnească Norvegia, chiar dacă fetele lui Marit Breivik sunt campioane europene en titre.

Franţa este de preferat Ungariei

Următoarea adversară pentru trupa condusă de Tadici, Ungaria sau Franţa, va proveni din urna a treia. Chiar dacă handbalistele noastre s-au impus în faţa vecinelor din vest la turneul preolimpic, nimeni nu pare să dorească o nouă confruntare între cele două formaţii, sensibil egale din punct de vedere valoric.

Mai la îndemână pare Franţa, echipă care este încă în reconstrucţie, evident mai puţin experimentată decât selecţionata maghiară. Urna a patra ne va scoate în faţă China sau Coreea de Sud.

Deşi prima dintre ele este gazda competiţiei, ar fi de preferat ca adversară, fiind inferioară peninsularelor. Şi mai clare sunt lucrurile în privinţa alegerii unei echipe dintre Suedia şi Angola, reprezentantele celei de-a cincea serii. Exponentele continentului negru ar fi adversarele ideale, fiind considerate, alături de Kazahstan, cele mai slabe formaţii ale întrecerii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite