Tiger Woods este în continuare cel mai bogat sportiv din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul american de golf Tiger Woods, care nu a mai câştigat niciun turneu din noiembrie 2009 şi a coborât de pe primul loc mondial pe poziţia 13, a rămas cel mai bogat sportiv din lume, conform revistei Forbes.

Veniturile anuale ale lui Woods s-au diminuat cu 50 de milioane de dolari în ultimii doi ani, dar el a rămas în fruntea topului celor mai bogaţi sportivi, cu un câştig de 75 de milioane de dolari în decurs de 12 luni. Woods îl devansează în top pe baschetbalistul Kobe Bryant (53 de milioane de dolari).

Forbes a luat în calcul în realizarea topului atât salariile cât şi veniturile din contracte de sponsorizare şi din publicitate. Datorită tuturor acestor câştiguri Tiger Woods a devenit primul sportiv miliardar, înainte de izbucnirea scandalului mediatic de la sfârşitul anului 2009, privind infidelităţile sale conjugale. De atunci, Woods a pierdut sponsori importanţi ca Accenture, AT&T, Gillette şi PepsiCo, însă a reuşit să păstreze contractele cu Nike şi EA Sports. Aceşti doi sponsori i-au adus lui Woods peste jumătate din câştigurile din ultimele 12 luni.

Un alt baschetbalist din NBA, LeBron James, se află pe locul trei în top, după Bryant, cu 48 de milioane de dolari. Poziţia a patra este ocupată de tenismanul elveţian Roger Federer (47 de milioane de dolari), iar pe locul cinci se află jucătorul american de golf Phil Mickelson (46,5 milioane de dolari).

Fotbalistul englez David Beckham, cu 40 de milioane de dolari, ocupă locul şase, fiind urmat de jucătorul portughez Cristiano Ronaldo (38 de milioane de dolari). Pe poziţia a opta se află jucătorul de baseball Alex Rodriguez (35 de milioane de dolari), pe locul nouă pilotul de Formula 1 Michael Schumacher (34 de milioane de dolari) şi pe zece fotbalistul argentinian Lionel Messi (32,3 milioane de dolari).

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova este singura femeie care figurează în acest Top 50 al celor mai bogaţi sportivi din lume, fiind ocupanta locului 29, cu 24,2 milioane de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite