Tecău, primul român în semifinale la Wimbledon după Ilie Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt, cap de serie numărul 16 şi-au câştigat un loc în semifinalele turneului de dublu de la Wimbledon în disputa cu spaniolii Marcel Granollers – Tommy Robredo, capi de serie nr.11, scor 7-6, 6-2, 2-6, 6-4

Tecău a doborât un record vechi de un sfert de secol în tenisul românesc, ultimul jucător autohton care a ajuns în semifinale la Wimbledon la dublu fiind legendarul Ilie Năstase în 1974 (pereche cu Jimmy Connors).

Năstase a câştigat turneul de dublu de la Wimbledon în 1973 alături de Jimmy Connors şi a mai jucatr o semifinală în 1970 alături de Ion Ţiriac.

Tecău are deja în palmares un titlu la Wimbledon, obţinut la juniori în 2002 împreună cu Florin Mergea.

Update 22.00: Horia Tecău devine primul român de la Ilie Năstase încoace care ajunge într-o semifinală la Wimbledon. Tecău, împreună cu suedezul Lindstedt au câştigat setul al patrulea cu 6-4.

Update 21.30: Tecău şi Lindstedt au pierdut repede un game pe propriul serviciu şi nu au mai reuşit să revină în set. Spaniolii Granollers şi Robredo au servit foarte bine şi au câştigat setul 3 cu 6-2

Update 21.10: Perechea româno-suedeză câştigă şi setul al doilea, 6-2. Tecău se află la un set distanţă de o uriaşă performanţă pentru tensiul românesc.

Update 20.45: Tecău şi Lindstedt au câştigat primul set la tie-break, 7-6.

Tecău s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de dublu de la Wimbledon, după ce el şi şi suedezul Robert Lindstedt au învins greu, aseară, perechea formată din bielorusul Max Mirnyi şi indianul Mahesh Bhubathy.

După ce au fost conduşi cu 2-0 la seturi, Tecău şi Lindsted au revenit în forţă câştigând în final după cinci seturi cu 3-6, 4-6, 6-3, 7-6, 8-6.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite