Tadici: "Atenţie şi la outsidere"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tadici: "Atenţie şi la outsidere"!
Tadici: "Atenţie şi la outsidere"!

Selecţionerul atrage atenţia asupra faptului că naţionala noastră feminină va avea meciuri dificile la Jocurile Olimpice Tricolorele fac parte din grupa A la Jocurile Olimpice, alături

Selecţionerul atrage atenţia asupra faptului că naţionala noastră feminină va avea meciuri dificile la Jocurile Olimpice

Tricolorele fac parte din grupa A la Jocurile Olimpice, alături de campioana europeană en titre, Norvegia, Franţa, China, Angola şi Kazahstan.

Oficialii federaţiei şi-au frecat mâinile de mulţumire la aflarea numelor care vor compune grupa României la Jocurile Olimpice.

Cel puţin pentru moment, naţionala feminină de handbal a scăpat, la Jocurile Olimpice, de Rusia, campioană mondială en titre, de Ungaria şi de Germania.

Rămâne de văzut în ce măsură ne va avantaja o grupă cu Norvegia şi Franţa, alături de Kazahstan, Angola şi China. Cu toate acestea, selecţionerul Gheorghe Tadici atrage atenţia asupra selecţionatelor Angolei şi Kazahstanului, formaţii care, conform părerii sale, sunt capabile să furnizeze surprize.

Tehnicianul aminteşte performanţa Kazahstanului, care s-a calificat la Jocurile Olimpice după ce a învins o fostă campioană olimpică, Coreea de Sud.

Kazahstanul şi Angola, sub lupă

"Am văzut Kazahstanul pe viu, cu ocazia unui turneu organizat în Turcia. Au handbaliste masive şi au un joc asemănător Rusiei, nu degeaba au făcut parte din fosta URSS. De fapt, antrenorul lor, Lev Yaniev, este un excelent tehnician rus.

Nu va fi uşor cu ele, va trebui să le surprindem printr-un joc în viteză", explică Tadici. Selecţionerul a vorbit şi despre reprezentanta Continentului Negru, Angola. "Cred că este suficient dacă reamintesc că Angola a învins Franţa şi Ungaria la ultima ediţie a Mondialelor. E clar, o astfel de echipă nu poate fi subestimată", susţine tehnicianul.

Meciurile la care face referire Tadici s-au disputat anul trecut, la Campionatul Mondial din Franţa, când Angola a dispus de Franţa cu 29-27 în cea de-a doua fază a competiţiei, şi de Ungaria, cu 37-36, în partida pentru stabilirea ocupantelor locurilor 7 şi 8.

În plus, nici România nu are amintiri prea plăcute cu Angola. În urmă cu şapte ani, formaţia africană a dispus cu 28-27 de selecţionata ţării noastre, într-un meci oficial, la Campionatele Mondiale care s-au disputant în Italia, în 2001.

"Kazahstanul şi Angola sunt extrem de periculoase. Primele au un joc asemănător Rusiei, iar africancele au învins Franţa şi Ungaria la ultima ediţie a Mondialelor"
Ghe. Tadici, selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite