"Struţul", culoar spre titlul olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Triplusaltistul Marian Oprea are o mare şansă de a cuceri aurul la Beijing, după ce favoritul Christian Olsson a anunţat forfait, din cauza unei accidentări Marian Oprea pare să fi ieşit

Triplusaltistul Marian Oprea are o mare şansă de a cuceri aurul la Beijing, după ce favoritul Christian Olsson a anunţat forfait, din cauza unei accidentări

Marian Oprea pare să fi ieşit din zodia ghinioanelor. Refăcut după o serie de accidentări, triplusaltistul a scăpat de principalul contracandidat la titlul olimpic.

Întrecerile atletice de la Stockholm, programate ca o ultimă verificare înainte de Jocurile Olimpice, i-au adus lui Marian Oprea două motive de bucurie.

Unul, pentru că a reuşit să câştige concursul, după o săritură ce a măsurat 17,25 metri, iar al doilea, după ce a aflat de anunţul suedezului Christian Olsson. Multiplul campion a revenit în concursul de la Stockholm, după o lungă perioadă de inactivitate.

Nu a apucat însă să se bucure prea mult, el recidivând în urma concursului. Ca urmare, suedezul a anunţat că renunţă să mai participe la întrecerile de la Beijing, timpul prea scurt până la startul Jocurilor Olimpice nepermiţându-i să se refacă în totalitate.

Învingător la Stockholm

În aceste condiţii, Oprea are o mare şansă şi ar putea obţine chiar titlul olimpic, pe care l-a pierdut în urmă cu patru ani la Atena, tocmai în faţa suedezului Olsson.

"Am tras tare în ultima vreme, iar rezultatele au început să se vadă. Am izbutit să scot la Stockholm un rezultat bunicel. Nu pot spune că 17,25 metri este un rezultat extraordinar, chiar dacă a fost suficient pentru a câştiga concursul. Oricum, este bine pentru nivelul la care mă aflu. Sper să progresez şi în perioada ce a rămas până la Olimpiadă şi să fiu în formă maximă la Beijing", spune "Struţul".

Sare şi la Monaco

În luna iunie, Oprea a revenit după accidentările repetate, şi a reintrat treptat în circuitul competiţional. La Naţionalele României a scos un rezultat bun, iar la Stockholm, "Struţul" a dovedit că poate face faţă întrecerilor.

Până la Olimpiadă, atletul român va mai merge la un concurs, programat mâine la Monaco. "Încerc să strâng cât mai multe concursuri până la Jocurile Olimpice, pentru că am nevoie. Voi merge să sar şi la Monaco, după care o iau spre Beijing", spune Oprea.

Lucrurile se mai schimbă în patru ani. Totuşi, nu pot spune că nu sunt avantajat de absenţa lui Christian Olsson. Vor fi însă destui săritori buni, cu care să mă lupt pentru titlul olimpic
Marian Oprea,
atlet

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite