Steaua revine în forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Foto: Marian Burlacu
Foto: Marian Burlacu

Sub numele „Rangers“ echipa militară a trecut în semifinale de SC Municipal Fenestela Braşov cu scorul general de 3-0. Steaua a sărbătorit miercuri, la Bucureşti, şi câştigarea primului titlu naţional din ultimii 20 de ani de către echipa de hochei juniori.

Hocheiştii de la Steaua Rangers au revenit, după un an de absenţă, în finala Campionatului Naţional. Ei au câştigat primele trei dispute cu Sport Club Municipal Fenestela 68 Braşov, scurtând astfel la maximum înfruntarea din semifinale - s-a jucat în sistemul „cel mai bun în trei din cinci meciuri". Ceea ce, în contextul în care meciul 3 dintre SC Miercurea Ciuc şi Progym Gheorghieni s-a prelungit din cauza unei pene de curent, înseamnă un timp de odihnă suplimentar pentru militari.

Câştigătoare de 40 de ori a titlului naţional (record pentru România la sporturile de echipă), Steaua a întâmpinat probleme în faţa braşovenilor doar în prima partidă, când, după 3-3 la finalul timpului regulamentar de joc (60 de minute), s-a impus cu 1-0 în prelungiri. Apoi militarii au câştigat la diferenţe clare (6-2 şi 5-2), asigurându-şi prezenţa din nou în finală.

Speranţe mari pentru bucureşteni

Înaintea meciului cu numărul 2 bucureştenii au sărbătorit şi câştigarea campionatului la juniori, performanţă pe care nu o mai reuşiseră în ultimele două decenii! Jucătorii care s-au impus cu 3-2 şi 6-2 la Miercurea Ciuc, în partidele decisive, au fost felicitaţi de Cristi Cârlan, preşedintele secţiei de hochei de la CSA Steaua, de Ion Timaru, căpitanul formaţiei de seniori, şi de colegii acestuia.

Juniorii au contribuit şi la succesele echipei mari din semifinale. Lider al generaţiei sale, Roberto Gliga a marcat golul cu numărul 5 al bucureştenilor în a doua partidă cu Braşovul. Fiul fostului internaţional Marius Gliga, actualmente secretar general al FRHG, acesta a recunoscut că „victoriile echipei U18 au fost muncite, dar frumoase, ele dovedind că Steaua rămâne o forţă în hocheiul românesc". Folosit şi el la seniori, Ştefan Florea a mărturisit că acum îşi doreşte al doilea titlu de campion după cel câştigat la juniori.

Pană de curent la Gheorghieni

Cealaltă dispută din semifinale a fost dominată de Sport Club Miercurea Ciuc, care a câştigat cu 12-1 şi 12-2 primele două meciuri pe care le-a găzduit. Programat vineri seară, la Gheorghieni, jocul cu numărul 3 nu s-a putut disputa din cauza unei pene de curent care a afectat întreg oraşul!

În cele din urmă, s-a decis ca întâlnirea să fie decalată cu două zile, ea desfăşurându-se ieri seară (s-a terminat după închiderea ediţiei). În caz că a câştigat, SC Miercurea Ciuc s-a calificat în finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite