Steaua rupe tot în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Rusiei a pierdut în faţa unei echipe care nu se regăseşte în campionatul intern. Victoria Stelei în Champions League, scor 34-32, cu Chehovskie, a fost o adevărată lovitură de imagine pentru hadbalul masculin românesc.

Cu un lot format în majoritate din handbalişti autohtoni, dar şi cu patru jucători sârbi de valoare, gruparea din Capitală a obţinut două victorii consecutive într-o grupă în care orice este posibil. Consideraţi, la început, outsideri în serie, elevii lui Nicolae Munteanu au răsturnat calculele şi au ajuns acum să se bată pentru un loc în optimile Champions League.

Grupa a devenit acum una foarte disputată, iar Steaua păstrează şanse reale de a merge mai departe. În aceeaşi măsură însă, militarii pot să încheie parcursul în Liga Campionilor şi pe ultimul loc în serie, lucru confirmat şi de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

„Poziţia ocupată de Steaua este una foarte periculoasă. Gruparea din Capitală poate ajunge în optimi sau poate termina pe locul patru. Rezultatele de până acum ale băieţilor noştri sunt surprinzătoare, mai ales dacă avem în vedere traseul mai slab din competiţia internă”, a completat Cristian Gaţu.

ALIN ŞANIA, OMUL-CHEIE

Alin Şania a fost jucătorul care a hotărât decisiv soarta meciurilor cu Cimos şi cu Chehovskie. Ajutat de Viorel Mazilu şi de Bozidar Nadoveza, Şania a punctat decisiv în ambele întâlniri, lucru care s-a văzut şi pe tabela de marcaj. „Trebuie să gestionăm fiecare rezultat şi să avem grijă să nu greşim. Ar fi păcat de munca noastră”, a adăugat jucătorul.

Căpitanul Viorel Mazilu a precizat că Steaua şi-a propus să facă un meci mare cu Chehovskie şi că handbaliştii antrenaţi de Nicolae Munteanu au intrat pe teren pentru a nu se face de râs în faţa unui adversar redutabil. „Am fost mobilizaţi şi concentraţi la joc şi am încercat să greşim cât mai puţin. Acum, în această grupă, totul este posibil”, a punctat Mazilu.

Portarul sârb Obrad Ivezici a închis drumul ruşilor spre gol, evoluţiile sale din ultima perioadă recomandându-l ca un posibil titular chiar şi la naţională, după cum recunoaşte Gaţu. Preşedintele forului de specialitate a adăugat: „Cei doi portari ai naţionalei, Ştefan Laufceag şi Rudi Stănescu, sunt oameni de valoare şi am încredere în ei. Este o idee să ne gândim în viitor la cooptarea lui Ivezici în selecţionata României, însă acest factor nu este unul pur sportiv. Până acum, federaţia nu a practicat aducerea de handbalişti străini”, a încheiat Gaţu.

Oficialul federaţiei a precizat că a fost surprins de modul în care formaţia rusă s-a prezentat la acest meci: „Parcă ar fi venit la un antrenament. Este o decepţie pentru mine modul în care a evoluat Chehovskie, însă acest lucru nu poate să şteargă victoria Stelei”.

„Avem faţă de Champions League”

Tehnicianul echipei Steaua Bucureşti, Nicolae Munteanu, a declarat, după victoria cu scorul de 34-32 împotriva formaţiei ruse Chehovskie Medvedi, că jucătorii săi se pot bate cu orice club din Champions League, dacă evoluează ca în ultimele două partide pe care gruparea din Capitală le-a disputat în această întrecere.

Steaua A jucat contra naţionalei rusiei

„Steaua s-a ridicat în acest meci la nivelul Ligii Campionilor. Eram conştienţi că avem în faţă aproape întreaga selecţionată a Rusiei şi am opus o rezistenţă pe măsură. Am arătat că avem faţă de Champions League”, a spus tehnicianul după victoria de duminică seară de la Buzău. Steaua va disputa următorul meci din grupa E pe 8 noiembrie, în deplasare, cu Cimos Koper, din Slovenia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite