Steaua este imperială în Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea din Capitală a învins, acasă, după un meci de infarct, echipa slovenă Cimos Koper, cu scorul de 28-26. La pauză, oaspeţii au avut un avantaj de patru goluri. Steaua a obţinut prima victorie a sa în actuala ediţie a Champions League la handbal masculin şi speră acum la primăvara europeană.

Cu câteva ore înainte de startul meciului dintre Steaua şi Cimos Koper, din Slovenia, antrenorul Dumitru Berbece a fost demis de pe banca tehnică a bucureştenilor, în urma unei şedinţe a clubului. Astfel, pentru jocul din etapa a doua a Champions League, formaţia militară a fost condusă de Nicolae Munteanu şi de Bozo Rudici.

În prima parte a întâlnirii gazdele nu au putut să ţină piept adversarilor, care au defilat pe teren. La pauza mare, Koper îşi asigurase un avantaj de patru goluri, scor 16-12, chiar dacă a avut cu două eliminări mai mult decât Steaua. Până la jumătatea meciului, amfitrionii au fost ţinuţi în meci de Alin Şania, în timp ce slovenii au avut în Drasko Mrvaljevici şi în Alen Blazevici doi jucători de neoprit.

După reluare, cursul jocului s-a schimbat. Cu o apărare mai atentă, gazdele au început să se apropie de Cimos Koper, lucru pe care l-a simţit şi tehnicianul oaspeţilor, Matjas Tominec, care a cerut timp de odihnă.

Finalul le-a aparţinut însă jucătorilor de la Steaua, care au egalat la 24 cu cinci minute înainte de final, după ce tabela indicase 18-18. Pe un final de infarct, cu toţi spectatorii din Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău în picioare, Steaua şi-a asigurat prima victorie din actuala ediţie a Ligii Campionilor.

Cu două puncte din patru posibilie, gruparea din Capitală ocupă locul al treilea în serie şi va evolua etapa următoare cu puternica formaţie rusă Chehovskie Medvedi, actualul lider. Partida se va disputa tot la Buzău.

Speranţe la calificare

În cazul în care Steaua Bucureşti va învinge echipa rusă Medvedi, gruparea din Capitală îşi poate asigura, în proporţie de 80 la sută, un loc în primăvara europeană. La formaţia din fostul spaţiu sovietic evoluează majoritatea componenţilor naţionalei Rusiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite