Start construirii Sălii Polivalente a Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slatina va avea peste doi ani Sală Polivalentă. Constructorul a început degajarea terenului pentru demarararea lucrării ce va fi ridicată pe strada Crişan, în curtea Loctrans.

Municipiul Slatina va avea Sală Polivalentă, cu 3000 de locuri. Construcţia, o investiţie de peste 68 milioane de lei, va fi realizată în 22 de luni de către societatea Vega 93 Galaţi, coordonată de unul dintre cei mai bogaţi români, Corneliu Istrate, om de afaceri plasat în Top Forbes 500 miliardari pe locul 90, cu o avere estimată anul trecut la 55 milioane euro - construcţii, turism şi imobiliare. Constructorul a început eliberarea terenului pentru a demara lucrarea.

Sport în curtea Loctrans
Săptămâna aceasta a început demolarea clădirilor dezafectate din curtea societăţii locale de transport în comun, situată pe strada Crişan. Vechile garaje au fost construite în urmă cu două decenii din plăci masive de beton cu scopul găzduirii unei staţii de troleibuz. Suprafaţa de teren pe care se va ridica noua investiţie este de circa 8000 de metri pătraţi.


„Se fac primii paşi pentru construirea sălii polivalente, cu demolarea fostelor garaje ale Loctrans. Partea de finanţare din acest an este de patru milioane de lei şi sperăm ca lucrarea să fie preluată până la sfârşitul anului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a se asigura finanţarea de care are nevoie.”, a spus Minel Prina, city-managerul oraşului.
Odată eliberat terenul, se estimează că lucrările de ridicare a clădirii vor începe peste o lună de zile.
„Este o investiţie pe care o aşteptăm de mult, mai ales că ne-a întrecut Caracalul, care are o polivalentă, iar reşedinţa Oltului nu. Este nevoie de o zonă destinată sportului de agrement şi, deşi Loctrans este la periferia municipiului, zona este una cu potenţial de dezvoltare”, spune Silviu Rădoi, student.

Săli de sport, spaţii comerciale şi platformă pentru spectacole
Clădirea va fi una multifuncţională. Aceasta va putea găzdui meciuri de handbal, baschet, volei, tenis sau badminton, dar şi concursuri de gimnastică, lupte, box, judo, karate sau dans sportiv. De asemenea, sala va dispune de spaţii comerciale cărora le sunt repartizaţi 500 de metri pătraţi, la parter, tot aici urmând să fie amenajate săli de fitness şi aerobic. Zonele de alimentaţie publică se vor afla la etajul I, întinzându-se pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi. Proiectul mai prevede că în interior vor fi amenajate birouri administrative, săli de conferinţă, grupuri sanitare şi vestiare pentru sportivi. Sala va avea o capacitate de 3.000 de locuri şi o parcare de 120 de locuri, dintre care 24 vor fi rezervate sportivilor. În faţa clădirii va fi amenajată o platformă de 1.110 metri pătraţi, care poate găzdui concerte în aer liber, iar aleea principală care străbate complexul sportiv va fi prevăzută cu mobilier urban şi spaţii de odihnă.
Zona destinată agrementului sportiv va fi completată cu o altă investiţie, în plină construcţie tot în curtea Loctrans- un bazin didactic de înot, autoritatea contractantă fiind Compania Naţională de Investiţii.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite