Sportul şi slăbitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmi pare rău că trebuie s-o spun din nou, dar cine aleargă pentru siluetă va fi dezamăgit. Cei mai mulţi dintre noi, sedentarii, se apucă de sport din cauza faptului că-şi propun să

Îmi pare rău că trebuie s-o spun din nou, dar cine aleargă pentru siluetă va fi dezamăgit.

Cei mai mulţi dintre noi, sedentarii, se apucă de sport din cauza faptului că-şi propun să slăbească.

Nemulţumiţi de felul cum arătăm, luăm decizia că a venit momentul să ne schimbăm. Mintea noastră stresată ne proiectează în imaginaţie un corp de vedetă de la Hollywood pe care să-l putem obţine repede şi cu efort minim.

Din acest motiv, majoritatea încercărilor făcute de sedentari de a readuce sportul în viaţa lor se termină cu un eşec. Problema e că mişcarea nu are nicio legătură cu slăbitul.

Are însă legătură cu sănătatea, cu tonusul psihic şi fizic, dar nu cu slăbitul. Sunt o grămadă de sportivi de performanţă graşi, gândiţi-vă doar la fundaşii din fotbalul american sau la jucătorii de rugby. Îmi pare rău că trebuie s-o spun din nou, dar cine aleargă pentru siluetă va fi dezamăgit.

A face sport intens şi constant e mult mai important decât o reţetă miraculoasă de dat jos kilogramele în plus. În timp, şi vorbesc aici de ordinul anilor, o persoană care face mişcare va slăbi. Metabolismul se reglează. Arderile sunt mai rapide. Digestia, mai bună. Dar această pierdere în greutate vine doar ca efect secundar.

În fond, aşa e şi drept. După ce ani de zile ne-am bătut joc de corpul nostru, ar fi culmea să existe soluţii miraculoase de slăbit. Cu toate acestea, sportul este o soluţie miraculoasă, dar pentru sănătatea şi fericirea noastră. Singura soluţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite