Cosmin Radu: ”Obiectivul echipei mele este finala Ligii Campionilor la Oradea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Radu * Foto: Marian Burlacu
Cosmin Radu * Foto: Marian Burlacu

Căpitan al naționalei de polo, Cosmin Radu participă în acest weekend, cu echipa lui de club, Mladost Zagreb, la turneul final al Ligii Campionilor de la Oradea. Internaționalul român se bucură că poate evolua din nou în fața compatrioților și se așteaptă la sprijin din partea lor.

”Adevărul”: Salut, Cosmin! Ești apt 100% pentru acest turneu final?

Cosmin Radu: Ne-am pregătit în ultimele două săptămâni după ce am terminat campionatul și suntem toți sănătoși și dornici să jucam Final Four-ul Ligii Campionilor.

Care este obiectivul pe care vi l-ați propus pentru turneul final? Cum apreciezi valoarea echipelor participante?

Obiectivul echipei noastre este accederea în finala Cupei Campionilor și cred că avem oportunitatea de a o face deoarece jucăm contra lui Primorije Rijeka, o echipă de nivelul nostru. Adversara are însă un avantaj moral prin prisma faptului că în campionatul croat a câștigat semifinala disputată contra noastră, cu 2-1. Ne cunoaștem însă calitățile și defectele. Avem încredere că vom câștiga vineri (n.r. - astăzi, de la ora 20.00, în direct la Digi Sport 3). În cealaltă semifinală, favorită este Pro Recco, ea fiind și principala pretendentă la căștigarea trofeului (n.r. - joacă de la 18.00, cu Teva Vasas Uniqa Budapesta, în direct la Digi Sport 1).

Ce înseamnă pentru tine să joci un turneu final de Liga Campionilor pe pământ românesc, la Oradea?


Este un moment special în cariera mea. Pe lângă faptul că acesta este prima mea finală la acest nivel, am ocazia de a juca la Oradea, unde, din punctul meu de vedere, e ca și cum aș juca acasă. Este locul unde am jucat 90% din meciurile naționalei disputate în România, locul unde lumea iubește poloul. Evident că mi-aș dori ca publicul să fie de partea noastră, dar este normal ca fiecare suporter să aibă favoriții săi, aici nefiind vorba despre CSM Oradea sau echipa națională.

Ce program vei avea după acest turneu final?

O să am trei săptămâni de vacanță și o să încerc să mă relaxez cât mai mult posibil pentru a avea bateriile încărcate atunci când pregătirea cu naționala va demara la începutul lui iunie.

Ce spui despre adversarii pe care îi va avea România la Jocurile Olimpice și despre programul meciurilor?

Este grupa pe care, oarecum, o anticipasem când am văzut cum au fost repartizate echipele în urne.  Întreaga echipă e conștientă de faptul că aceastea sunt meciuri la Jocurile Olimpice și niciunul dintre noi nu se așteaptă să ne fie ceva servit pe tavă. Pentru a obține rezultate la nivelul acesta trebuie să jucam împotriva celor mai puternici din lume și să câștigăm. Nimic mai mult, nimic mai puțin.

Turneul de pregătire de la Dublin e suficient sau mai aveți și alte meciuri de verificare?

Este un turneu bine venit pentru că vom juca exact cu echipele din grupa noastră și vom știi cam pe unde ne aflăm cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice. Din câte știu, vom mai avea stagii de pregătire în comun cu Ungaria și cu Marea Britanie. Sper să fie suficient având în vedere  cuantumul pregătirii de șapte săptămâni din momentul în care vom începe până la primul meci de la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite