Speranţe pentru viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo Bucureşti selecţionează copii pentru grupele de juniori. Iniţierea se face la înot, acolo de unde provin viitorii jucători de performanţă ai clubului Pentru un sezon

Dinamo Bucureşti selecţionează copii pentru grupele de juniori. Iniţierea se face la înot, acolo de unde provin viitorii jucători de performanţă ai clubului

Pentru un sezon competiţional este nevoie de aproximativ trei mii de euro, banii vin de la părinţii micuţilor sportivi. Clubul Sportiv finanţează doar secţia de juniori I.

Chiar dacă bazinele sunt din ce în ce mai rare în ţara noastră, copiii se orientează către înot şi către polo. Clubul Dinamo nu a întrerupt căutarea viitorilor jucători de performanţă nici în această perioadă, când au loc turneele finale ale Campionatelor Naţionale.

Florin Dumitrache, tehnicianul grupei de juniori trei, copii născuţi în anii 1995 şi 1996, ne-a spus că actuala generaţie este susţinută financiar de către părinţii jucătorilor săi. "Din păcate, doar juniorii mari primesc din partea clubului banii pentru competiţii. De doi ani, fondurile necesare pentru un sezon competiţional provin, pentru echipele de juniori doi şi trei, din alte surse de finanţare", a precizat antrenorul tinerilor poloişti alb-roşii.

Acesta recunoaşte că părinţii îşi doresc ca băieţii din echipa Dinamo să ajungă poloişti celebri şi susţin formaţia de câte ori este nevoie.

La început se plăteşte între 100 şi 150 de lei

Orice copil care doreşte să practice polo trebuie să treacă printr-un curs de înot, de zece zile. Preţul acestuia variază între 100 şi 150 de lei, în funcţie de asociaţiile sportive din Bucureşti şi din ţară. "Nu facem selecţia direct pentru polo. Toţi copiii trebuie să facă înot. Apoi, în funcţie de capacităţile fiecăruia, sunt opriţi pentru înot sau pentru polo", a mai spus Florin Dumitrache.

Antrenorul de la Dinamo ştie că majoritatea jucătorilor săi nu au fost incluşi în loturile de înot ale clubului, ei ajungând, astfel, la echipa de polo. "Avem între 15 şi 20 de băieţi într-o grupă. Încercăm mereu să aducem sportivi şi să nu oprim baza de selecţie. Mai mergem şi în şcoli, vorbim cu profesorii şi le explicăm că elevii se pot dezvolta altfel prin sport. Contează mult pentru cei mici să înţeleagă acest lucru", a adăugat tehnicianul.

Peste trei mii de euro pentru un sezon

Pentru ca o echipă de copii şi juniori să poată trece prin toate etapele Campionatelor Municipale şi Naţionale are nevoie, în medie, de aproximativ trei mii de euro.

"Sunt cam 30-35 de meciuri oficiale într-un an competiţional, atât în Bucureşti, cât şi în provincie şi îţi trebuie bani de barem şi de deplasare", a precizat Florin Dumitrache.

CLUBURI DE POLO DIN BUCUREŞTI

DINAMO. Antrenamente la bazinele "Dinamo" şi "Lucian Grigorescu". Persoană de contact: Florin Dumitrache, telefon 0722.614.853. Grupă juniori 1995-1996

TRIUMF. Antrenamente la bazinul "Lucian Grigorescu" şi ştrandul Tineretului. Telefon club: 021.224.11.16. Iniţiere şi de performanţă.

STEAUA. Antrenamente la bazinul "Lucian Grigorescu". Telefon club: 021.413.60.07 sau 021.413.60.12. Grupe de iniţiere şi de performanţă.

CLUBURI DE POLO DIN ŢARĂ

Antrenamente la bazinul olimpic. Telefon club: 0264.59.75.97 şi 0264.59.55.45. Grupe de iniţiere şi de performanţă

ASTRA ARAD. Antrenamente la bazinul de înot, acoperit. Telefon bazin: 0257.22.82.83. Grupe de iniţiere şi de performanţă

CRIŞUL ORADEA. Antrenamente la bazinul olimpic. Telefon bazin: 0259.44.93.31 sau 0259.80.06.45. Grupe de iniţiere şi de performanţă

"Părinţii plătesc taxele pentru copii la înot. După aceea, la o echipă de polo, ei devin principalul nostru sprijin. Cel puţin aşa este acum, la Dinamo.
Florin Dumitrache,
antrenor Dinamo


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite