Specialistele din trupa lui Grecu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un psiholog şi o metodistă îi ajută pe gimnaştii din lotul naţional să ajungă la turaţie maximă înainte de Jocurile Olimpice Pentru prima oară, gimnaştii noştri au prilejul să

Un psiholog şi o metodistă îi ajută pe gimnaştii din lotul naţional să ajungă la turaţie maximă înainte de Jocurile Olimpice

Pentru prima oară, gimnaştii noştri au prilejul să abordeze Jocurile Olimpice având condiţii de top. Drăgulescu şi compania au parte de o tehnologie de ultimă oră care le permite să îşi pună la punct exerciţiile.

De ceva vreme gimnaştii pregătiţi de Dan Grecu au trecut la mijloace de pregătire moderne. Pe lângă obişnuitele antrenamente de la sală, băieţii beneficiază şi de ajutorul a două profesioniste. Mihaela Solcanu este psiholog şi încearcă să detensioneze atmosfera în sânul lotului.

"Ne este mai mult decât utilă. Şi eu primesc multe sfaturi de la ea pe care încerc să le pun în aplicare. Nimeni nu este perfect şi la rândul meu încerc să-mi corijez greşelile", explică Dan Grecu. Ea nu este singură, ci este ajutată de o colegă de la Centrul de cercetări pentru sport. Simina Angelescu este responsabilă cu tehnologia.

Şelariu, principalul beneficiar

Graţie unui program nou, ea se ocupă de studiul la milimetru al elementelor pe care gimnaştii le încearcă, în special la aparatele axate pe forţă.

Unul dintre cei care a avut prilejul să îşi îmbunătăţească exerciţiul la bară fixă, în urma monitorizării pe calculator, a fost proaspătul campion naţional la individual compus, Răzvan Şelariu. Mulţumită programului Dark Fish, exerciţiile fiecărui sportiv sunt filmate şi analizate în amănunt. Unul dintre principalii beneficiari este Şelariu.

După luni de studiu el a reuşit să îşi treacă în cont un dublu salt peste bară cu o întoarcere de 360 de grade. O săritură aproape imposibilă pentru el într-un alt context. Reşiţeanul speră ca acest lucru să îl ajute în special la concursul pe echipe, acolo unde trupa pregătită de Dan Grecu ţinteşte o clasare pe podium.

Programul m-a ajutat enorm. Fără el nu cred că aş fi putut să fac o astfel de săritură. Sper să mă ajute şi la Beijing, acolo unde îmi doresc din tot sufletul să obţin o medalie
Răzvan Şelariu, gimnast lot naţional

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite