Sorana s-a întors!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea a obţinut prima victorie din carieră în faţa Samanthei Stosur
Sorana Cîrstea a obţinut prima victorie din carieră în faţa Samanthei Stosur

După un sfârşit de sezon dedicat recuperărilor, Sorana Cîrstea a revenit pe teren şi a învins-o pe australianca Samantha Stosur, chiar la ea acasă. Cea mai bună tenismenă româncă a momentului, târgovişteanca a adus un punct şi jumătate echipei noastre în prima competiţie a anului, Cupa Hopman.

România, reprezentată de Sorana Cîrstea şi Victor Hănescu, a fost „aruncată" chiar în prima zi, în „lupta" contra australienilor, Samatha Stosur şi Lleyton Hewitt, gazdele singurului turneu de tenis dedicat competiţiilor mixte pe echipe, Cupa Hopman.

Nereprezentând un pericol pentru mai bine cotaţii australieni,care au câştigat turnee de Grand Slam şi conduceau la întrecerile directe, tenismenii români au jucat nu doar împotriva adversarilor de pe teren, ci şi a publicului.

Prima a intrat pe teren Sorana. După aproximativ trei luni de pauză, timp în care s-a refăcut după accidentarea de la picior suferită la sfârşitul sezonului, târgoviştenca a întâlnit-o în a doua zi a anului pe Samantha Stosur, cea care a eliminat-o pe româncă de două ori în 2009, la turneele importante de la Roland Garros şi Los Angeles.

În primul său meci din noul sezon şi după revenirea pe teren, Sorana a dovedit că a devenit mai puternică, mai matură şi mai determinată ca niciodată să-şi facă jocul cât mai bine şi să revină pe un loc cât mai bun în clasament. Aşa a făcut şi în faţa autsraliencei, pe care a învins-o cu 3-6, 6-4, 6-3.

„A fost primul meu meci din acest an şi sinceră să fiu nu ştiam exact la ce să mă aştept. Am jucat în faţa publicului australian şi ceea ce îmi propusesem înainte de a ieşi pe teren, a fost să fac un joc bun, de care să fiu mândră", a spus Sorana, care şi-a propus pentru 2010 să urce din nou până pe locul 23 sau chiar mai sus.

„Însă mai mult ca orice îmi doresc să fiu sănătoasă, având în vedere că vin după o accidentare. Când eşti sănătos nu realizezi acest lucru, însă când te accidentezi îţi dai seama cât de important este să fii 100% apt", a mai spus românca.

Dublu mixt doar cu Hănescu

Egalitatea pe tabelă a fost făcută de veteranul australian, Lleyton Hewitt, care a trecut de Victor Hănescu cu 3-6, 6-3, 7-6 (2). "Sunt obosit, deoarece am doar trei zile de când am venit în Australia şi nu sunt la forma maximă. În plus, aici este foarte cald şi umiditatea ridicată, iar eu vin din România, de la un Crăciun cu multă zăpadă", a spus Hănescu.

„Uriaşul" nostru nu s-a lăsat însă doborât. S-a întors pe teren alături de Sorana şi a învins mai uşor decât s-a aşteptat perechea mixtă din Ţara Cangurilor, cu 7-5, 6-1. „A fost o zi perfectă pentru mine. Să intru pe teren alături de Victor pentru prima dată la un joc de dublu mixt şi să câştigăm în faţa unui dublu mult mai experimentat, la ce aş putea să mă mai aştept mai mult", a spus Sorana.

Târgoviştenca a adăugat că dacă va fi să-şi îndrepte atenţia şi pentru a juca dublu mixt în viitoarele turnee, o va face tot cu Victor. Idee susţinută şi de el. „Cred că este o şansă bună pentru noi şi pentru România", a spus Hane.

Marţi, România va întâlni Spania, iar joi, echipa SUA. În celălalt meci al grupei A, Spania - SUA 3-0.

No title
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite