Sondaj/Nadia Comăneci, sportivul român care reprezintă cel mai bine ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii sportivi Nadia Comăneci, Gică Hagi şi Ilie Năstase reprezintă cel mai bine România, în viziunea românilor. Dintre sportivii în activitate, Lucian Bute este cea mai bună imagine a României.

Cei mai mulţi români, 24%, sunt de părere că fosta gimnastă Nadia Comăneci este sportivul român care reprezintă cel mai bine imaginea ţării, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) în perioada 2-3 februarie.

Pe locurile următoare se situează fostul fotbalist Gică Hagi, în prezent antrenor la Galatasaray Istanbul, cu 16%, şi fostul tenisman Ilie Năstase (8%).

Abia pe locul patru figurează un sportiv aflat încă în activitatepugilistul Lucian Bute, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, cu 5 procente. Urmează fotbalistul Cristian Chivu (4%), fostul tenisman Ion Ţiriac (4%), fotbalistul Adrian Mutu (3%), fostul pugilist Leonard Doroftei, naţionala de handbal feminin, handbalista Cristina Neagu, Ivan Patzaichin, antrenorul Mircea Lucescu şi gimnastii Marian Drăgulescu şi Marius Urzică, toţi cu câte un procent, şi fosta atletă Gabriela Szabo (0,5%).

Sondajul a fost realizat de IRES pe 25 ianuarie, pe un eşantion reprezentativ de 1.036 de persoane cu vârste de peste 18 ani şi are o eroare maximă tolerată de plus/minus 3,1%.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite