Şocul Kovalainen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finlandezul Haikki Kovalainen a reuşit o victorie surpriză la Hungaroring, prima din cariera sa în F1 După ce Lewis Hamilton a dominat în calificări, iar Felipe Massa în cursă, ambii au

Finlandezul Haikki Kovalainen a reuşit o victorie surpriză la Hungaroring, prima din cariera sa în F1

După ce Lewis Hamilton a dominat în calificări, iar Felipe Massa în cursă, ambii au avut probleme tehnice care i-au deschis calea spre succes lui Haikki Kovalainen.

Felipe Massa a plecat ca din puşcă în Marele Premiu al Ungariei, în dorinţa de a reveni în fruntea clasamentului mondial.

Deşi Lewis Hamilton fusese cel mai rapid în calificări şi avea spatele asigurat de coechipierul său Haikki Kovalainen, brazilianul Massa a avut un start furibund, trecând la conducerea cursei după primul viraj, când a riscat frânând foarte târziu pentru a-l depăşi pe exterior pe Hamilton.

Călcând cu încredere pedala de acceleraţie, Massa s-a distanţat simţitor cu fiecare tur reuşind să-şi creeze un avantaj îndeajuns de mare încât să rămână la conducerea cursei după prima intrare la boxe.

Lewis Hamilton avea să iasă de la standuri, după cea dintâi oprire, în spatele lui Fernando Alonso şi al lui Kimi Raikkonen, care încă nu efectuaseră prima oprire, fapt ce avea să-l întârzie şi mai mult faţă de liderul din acel moment al cursei. Mai mult, Hamilton avea să sufere o pană de cauciuc în turul 37, fiind nevoit să revină la boxe.

Liderul clasamentului general reintra pe traseu abia pe poziţia a 10-a, însă cu plinul efectuat, astfel că a reuşit să revină repede printre poziţiile fruntaşe din pluton, odată cu cea de-a doua oprire a celorlaţi competitori.

Massa dezamăgit, Glock reînviat

După problemele şi cu Haikki Kovalainen, Hamilton era prea departe pentru a fi ameninţător, iar brazilianul Felipe Massa rămânea practic fără adversar în lupta pentru prima poziţie la Hungaroring. Însă motorul maşinii sale a cedat oferindu-i o şansă nesperată coechipierului lui Lewis Hamilton la McLaren.

Kovalainen avea să devină cel de-al 100-lea pilot din istoria Formulei 1 care câştigă un mare premiu. Timo Glock a avut o revenire spectaculoasă pe circuit după ce acum două săptămâni la Hockenheim a făcut monopostul ţăndări, lovindu-se de un parapet. Glock a urcat chiar pe locul doi, primul podium din carieră, reuşind să reziste presiunii lui Kimi Raikkonen, care la final a fost nevoit să se mulţumească cu locul al treilea.

O serie de incidente ciudate au marcat opririle la standuri, Sebastien Bourdais, Kazuki Nakajima şi Rubens Barrichello având parte de mici incendii datorate unor scurgeri de combustibil la alimentare. Nici una dintre ele nu a fost gravă, toţi cei trei piloţi reuşind să termine cursa.

Clasament general

1. Lewis Hamilton 62
2. Kimi Raikkonen 57
3. Felipe Massa 54
4. Robert Kubica 49
5. Nick Heidfeld 41
6. Haikki Kovalainen 38
7. Jarno Trulli 22
8. Fernando Alonso 18
9. Mark Webber 18
10. Timo Glock 13

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite