Skateparkul din Sibiu a fost salvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Bărbulescu a făcut spectacol pe skateparkul din Sibiu
George Bărbulescu a făcut spectacol pe skateparkul din Sibiu

Parcul de skateboard din Sibiu a fost în întregime renovat de către Burn Energy şi Revista KingPin, organizatorii proiectului Save Our Spot, în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu.

Noul skatepark a fost inaugurat sâmbătă, 4 august, când peste 200 de membri ai comunităţii de skateboarding din Sibiu şi din întreaga ţară au răspuns afirmativ la invitaţia Burn Energy de participa la prima competiţie de skateboarding gazduită de noul skatepark. În cadrul competiţiei s-au înscris şi au concurat peste 60 de sportivi iar jurizarea a fost făcută de 3 nume mari ale skateboardingului internaţional: Jean-Marc Soulet, Rasmus Sand, Hugo Maillard. Cei trei sunt membri ai echipei internaţionale de sportivi profesionişti Burn, care, spre încântarea spectatorilor au făcut o demonstraţie de skateboarding uluitoare.

Câştigătorii şi-au primit premiile

Câştigătorii şi-au primit premiile

Competiţia de la Sibiu a fost dotată cu premii substanţiale: premii în bani şi echipamente în valoare de 2000 euro.

Câştigătorii competiţiei de skateboarding au fost:

Sub 15 ani
Locul 1 - Octavian Schellander
Locul 2 - Gheorghiu Marius
Locul 3 - Bojon Vladi

Peste 15 ani
Locul 1 - Marius Diatcu
Locul 2 - Gabriel Dorissa
Locul 3 - Petrut Diatcu

Best Trick sub 15 ani: Octavian Schellander
Best Trick peste 15 ani: Razvan Popescu

Adolf Gherghelah în acţiune

Adolf Gherhelah în acţiune pe skateparkul din Sibiu

Proiectul Save our Spot este cu atât mai relevant pentru România, cu cât parcurile de skateboard din ţara noastră sunt de cele mai multe ori improvizate sau lăsate în paragină. Cu toate acestea, acest sport nu duce lipsă de adepţi sau de sportivi talentaţi, mulţi dintre aceştia participând la concursuri internaţionale de skateboard organizate în România sau în alte ţări din Europa. Printre aceştia se numără şi Adolf Gherghelah (24), George Bărbulescu (19) şi Cristian Benescu (29), membrii ai primei şi singurei echipe de sportivi profesionişti - Burn Team - şi unii dintre cei mai titraţi skateboarderi din România.

Despre Burn
Burn este combustibilul celor care folosesc multă energie creativă. Începând cu iarna anului 2009, proiectul Burn Snow şi-a asumat rolul de facilitator al creativităţii şi inovaţiei în rândul comunităţii de snowboard din lume. Programul a fost creat pentru a sprijini idei noi, pentru a răsplăti pasiunea pentru acest sport şi pentru a-i încuraja pe cei care se identifică cu abordarea Burn Energy.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite