Simon Ammann, deasupra tuturor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Planica, zeci de mii  de oameni au urmărit  concursul de zbor cu  schiurile
La Planica, zeci de mii de oameni au urmărit concursul de zbor cu schiurile

Dublul campion olimpic şi-a adjudecat, la sfârşitul săptămânii trecute, titlul mondial la zbor cu schiurile, fiind foarte aproape să doboare şi recordul. Sub privirile a 35.000 de oameni, săritorii au făcut spectacol pe cea mai mare trambulină din lume, de la Planica (Slovenia), cu punctul de construcţie de 185 de metri.

La doar câţiva kilometri de graniţa cu Austria, localitatea slovenă Planica găzduieşte anual unul dintre cele mai mari evenimente sportive ale iernii: zborul cu schiurile. La sfârşitul săptămânii trecute, aici au avut loc Campionatele Mondiale la această disciplină.

Cu două ore înaintea startului ultimelor două manşe, la capătul cărora s-a decis cine a fost încoronat „rege" al săriturilor cu schiurile pe acest sezon, peste 35.000 de oameni au luat drumul celei mai mari trambuline din lume, Letalnica („Mortală"), blocând şoselele.

GALERIE FOTO

Veniţi din toate colţurile lumii - Norvegia, Canada, Japonia, Elveţia, Austria, Finlanda, Rusia, Franţa, Polonia - pentru a-şi susţine favoriţii, fanii sporturilor de iarnă s-au adunat, cu mic cu mare, încă de la primele ore ale dimineţii. „Înarmaţi" cu steaguri, trompete, acordeoane şi foarte multă răbdare, la care s-au adăugat automat tone de bere, au asistat la spectacolul oferit de cei mai buni săritori.

Orice aterizare dincolo de limita de 200 de metri a atras şi intonarea „imnului" local: „Planica, Planica / Tu eşti regina săriturilor". Nu a mai contat din ce ţară au venit, nici dacă a „zburat" campionul olimpic, sau vreun debutant.

Ar fi putut bate recordul

După „dubla" de la Olimpiada de la Vancouver, elveţianul Simon Ammann şi-a adjudecat la Planica (Slovenia) şi titlul de campion mondial.

„Aş fi putut realiza un nou record, dar n-am avut suficient vânt pentru asta", a spus noul deţinător al titlului, cu o săritură de 236,5 de metri. El i-a devansat pe austriacul Gregor Schlierenzauer, fostul campion mondial, şi norvegianul Anders Jacobsen.

"Planica mi-a dat aripile de care aveam nevoie. Aş fi putut realiza un nou record, dar n-am avut suficient vânt pentru asta."
Simon Ammann
săritor cu schiurile

GALERIE FOTO 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite