Simon şi-a păstrat titlul la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francezul Gilles Simon s-a impus în finala disputată ieri cu 6-3, 6-4 în faţa spaniolului Carlos Moya Simon a promis că va reveni şi anul viitor în România, desigur, cu un singur gând:

Francezul Gilles Simon s-a impus în finala disputată ieri cu 6-3, 6-4 în faţa spaniolului Carlos Moya

Simon a promis că va reveni şi anul viitor în România, desigur, cu un singur gând: să realizeze a treia victorie consecutivă.

Nici decorul sumbru, cu un cer plumburiu inspirat parcă dintr-un decor bacovian, şi nici permanenta ameninţare a ploii nu l-au putut opri pe Gilles Simon, care şi-a trecut în cont al doilea succes consecutiv la BCR Open România. Francezul a defilat în faţa ibericului Carlos Moya, administrându-i un sec 6-3, 6-4, care i-a adus 175 de puncte ATP şi un cec în valoare de 59.100 de euro.

"Vreau să-i felicit pe toţi participanţii la acest turneu şi să le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment. De asemenea, vreau să mulţumesc şi publicului care a fost călduros.

Acest turneu este unul care îmi place foarte mult pentru că îmi convine suprafaţa, iar perioada în care se joacă este una potrivită pentru mine. Întotdeauna este o plăcere să joc în turneul de la Bucureşti şi vreau să vin şi anul viitor pentru a obţine al treilea titlu şi să pot lua trofeul acasă", a spus Simon.

Moya a pierdut şi în 1996

De partea cealaltă, învinsul din această finală este la al doilea eşec în ultimul act al turneului bucureştean. Carlos Moya a acceptat sportiv acest nou eşec şi a promis să revină şi anul viitor la BCR Open România. Totuşi, el a recunoscut că ar exista un impediment în acest sens, vârsta sa.

"Aş veni cu plăcere şi anul viitor, însă la vârsta mea nu prea mai pot să-mi fac planuri pentru un an. Dacă e să mă gândesc, după felul în care am evoluat aici, aş putea spune că voi reveni. Am amintiri frumoase şi aş fi fericit să revin la Bucureşti", a declarat Moya. Nici spaniolul nu a plecat cu mâna goală din Bucureşti. Ibericul a primit pentru această participare 120 de puncte în clasamentul ATP şi un cec de 31.000 de euro.

Ion Ţiriac crede în orgoliul românilor

Fostul tenismen Ion Ţiriac a declarat, după victoria înregistrată de francezul Gilles Simon în finala BCR Open, în faţa spaniolului Carlos Moya, că speră ca în viitor să se impună la competiţia bucureşteană şi un român. "Să ai trei jucători în primii 20 din lume la un turneu nu este un lucru uşor. Sper totuşi să avem un matador şi de la noi din ţară, care să se impună aici. În această parte a Europei, de la Viena până la Moscova, nu există un turneu de o asemenea importanţă cum este acesta de la Bucureşti", a spus Ion Ţiriac.

Întotdeauna este o plăcere să joc în turneul de la Bucureşti şi vreau să vin şi anul viitor pentru a obţine al treilea
titlu şi să pot lua trofeul acasă
Gilles Simon, tenismen

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite