Şi-a sacrificat luna de miere pentru o medalie la Mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionelia  Zaharia (penultima) s-a căsătorit anul acesta
Ionelia Zaharia (penultima) s-a căsătorit anul acesta

Medaliată ieri cu bronz la Mondialele de canotaj cu echipajul de 8+1, Ionelia Zaharia (25 de ani) a fost nevoită să renunţe la luna de miere pentru a se pregăti pentru această competiţie. Căsătorită în luna mai, Ionelia şi-a amânat luna de miere pentru a se putea concentra exclusiv pe antrenamentele premergătoare CM din Noua Zeelandă.

Canotajul este unul dintre sporturile care necesită cele mai multe sacrificii. În ciuda lipsei unei infrastructuri adecvate, România se menţine totuşi în elita mondială graţie unei pregătirii spartane, în care sportivii stau până la zece luni pe an în cantonament.

Echipajul feminin de 8+1 a României, în formula Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Nicoleta Albu, Camelia Lupaşcu, Eniko Mironcic şi Teodora Stoica, s-a clasat pe locul trei la Mondialele de la de la Karapiro (Noua Zeelandă), cu timpul de 6 min 18 sec 96/100, fiind devansat de echipajul american, campion mondial, cronometrat în 6 min 12 sec 42/100, şi de cel canadian, 6 min 16 sec 12/100, medaliat cu argint. Componentă a echipajului tricolor, Ionelia Neacşu s-a căsătorit în luna mai cu un fost canotor, dar nu a reuşit din cauza calendarului competiţional aglomerat să plece în luna de miere.

„Abia am avut timp să mă căsătoresc. Soţul şi familia s-au ocupat de toate pregătirile, eu am venit direct la altar. Deocamdată nici nu ştiu cum e viaţa de nevastă (râde). Despre copil vorbim doar după Olimpiada de la Londra", povesteşte sportiva legitimată la CSA Steaua.

Au dormit în cort la Mondiale

Vicecampioane mondiale la ediţia precedentă din Polonia, tricolorele nu au reuşit să dea marea lovitură în Noua Zeelandă deoarece s-au acomodat mai greu la condiţiile de pe lacul Karapiro. România a cucerit o singură medalie la Mondialele de la Antipozi, echipajele de patru vâsle şi dublu rame fără cârmaci au fost eliminate în recalificări).

„Peisajele au fost superbe aici, dar nu totul a fost ok. Spre exemplu, hotelul nostru era la 45 de minute de baza nautică şi uneori dormeam într-un cort de acolo între antrenamente", ne-a explicat Ionelia, care s-a arătat totuşi mulţumită cu faptul că şi-a putut procura câteva suveniruri cu All Blacks, super-naţionala de rugby a Noii Zeelande.

"O canotoare nu prea are viaţă personală, dar uiţi toate greutăţile atunci când urci pe podium."
Ionelia Zaharia
canotoare

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite