Şi-a învins destinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gilberto Godoy Filho a avut probleme cu consumul de marijuana şi a suferit de leucemie Alintat de fani "Giba", brazilianul a impresionat o lume întreagă cu execuţiile sale prin care a adus în

Gilberto Godoy Filho a avut probleme cu consumul de marijuana şi a suferit de leucemie

Alintat de fani "Giba", brazilianul a impresionat o lume întreagă cu execuţiile sale prin care a adus în dese rânduri victoria vicecampioanei olimpice.

Soţul Cristinei Pârv, Gilberto Godoy Filho, a câştigat tot ceea ce se putea câştiga: a fost campion olimpic în 2004, când a fost declarat şi cel mai bun voleibalist la Jocurile Olimpice de la Atena, s-a încoronat de două ori campion mondial.

În urmă cu doi ani a fost declarat cel mai bun jucător la Mondialele din Tokyo. A câştigat de şase ori Liga Mondială, iar de şapte ori a fost ales cel mai bun voleibalist al Americii, cucerind tot de atâtea ori titlul continental cu naţionala ţarii sale. Iar dacă CV-ul său este unul absolut impresionant, Giba nu se lasă mai prejos nici în afara terenului, determinându-i pe cei care îl cunosc să vorbească la superlativ despre persoana sa.

A depăşit o boală cumplită

Gilberto Godoy Filho a avut o viaţă destul de agitată, presărată cu o serie de momente de cumpănă, unele absolut dramatice. În urmă cu şapte ani a avut enorm de suferit după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping, cu marijuana.

A suportat consecinţele, dar şi-a învins viciul, reuşind să se ridice din nou când mulţi erau convinşi că şi-a compromis definitiv cariera. Nu a durat mult şi a fost lovit de o altă năpastă. La un banal control a fost diagnosticat cu leucemie, una dintre bolile care au făcut nenumărate victime.

Dar destinul său nu era acela. Nu a dezarmat, a continuat să spere şi a învins şi de această dată. A revenit, şi încă la cel mai înalt nivel, spre uimirea întregii lumi. La scurt timp, în viaţa lui s-a produs o nouă minune, aşa cum el însuşi o caracterizează: a cunoscut-o pe actuala sa soţie, Cristina Pârv, pe atunci şi ea voleibalistă de top.

Vicecampion olimpic la Beijing

Brazilianul a avut parte de neşansă la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, unde reprezentativa ţării sale a ratat aurul, câştigând la final doar argintul. Giba a fost nevoit să joace nerefăcut în urma unei mai vechi accidentări, ba chiar a absentat în câteva partide. Starea sa de sănătate a influenţat enorm evoluţia echipei, cunoscut fiind faptul că sud-americanii sunt dependenţi de omul lor numărul unu.

Chiar şi aşa, Gilberto şi-a adăugat în palmares încă o medalie, chiar dacă nu a fost cea pe care şi-ar fi dorit-o. Totuşi, Giba nu dezarmează: "Am avut ceva neşansă, dar până la urmă în viaţă îşi fac loc şi astfel de momente. Este puţin dureros, căci am fost favoriţii turneului, dar nu avem ce face şi trebuie să mergem împreună.

Pentru noi vor urma alte competiţii importante, inclusiv Olimpiada de peste patru ani, aşa că putem să redevenim cea mai bună echipă a lumii", a spus Giba, imediat după finala pierdută de echipa sa în faţa SUA.

Îndrăgostit de România

Brazilianul este destul de familiarizat cu ţara noastră, de care îl leagă foarte multe. Nunta dintre Giba şi Cristina Pârv a avut loc chiar în România, la Turda, în urmă cu patru ani. Sud-americanul s-a declarat fascinat de peisajele din Transilvania şi a mărturisit că este îndrăgostit de mâncarea românească.

Giba a făcut cunoştinţă cu bucatele tradiţionale româneşti încă de când şi-a cunoscut soţia, iar în prezent poate să savureze sarmale şi ciorbă de burtă preparate de soacra sa. "Mama soţiei mele este alături de noi, în Brazilia. Ea ne găteşte de foarte multe ori mâncăruri româneşti, după care ne dăm cu toţii în vânt", susţine brazilianul.

Gilberto Godoy Filho

Data naşterii: 23 decembrie 1976
Locul naşterii: Londrina (Brazilia)
Înălţime: 1,94 m
Palmares: de două ori campion mondial (2002 şi 2006),de şase ori campion al Americii de Sud ,de cinci ori , câştigător al Ligii Mondiale, campion olimpic (2004), vicecampion olimpic (2008) ,a fost desemnat cel mai bun voleibalist la Jocurile Olimpice de la Atena (2004) şi la Campionatul Mondial de la Tokyo (2006), de două ori campion al Italiei (2006, 2007), o dată campion al Braziliei (2001)

Pentru noi vor urma alte competiţii importante, inclusiv Olimpiada de peste patru ani, aşa că putem să redevenim cea mai bună echipă a lumii
Gilberto Godoy Filho,
voleibalist

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite