Secţia de baschet, retrogradare istorică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostele glorii ale clubului acuză actuala conducere, care însă consideră că secţia trebuia oricum reorganizată după rezultatele slabe din ultimii ani. Niciodată baschetbaliştii de la Dinamo nu au crezut că vor putea trăi umilinţa unei retrogradări în Divizia B.

O secţie care a adus ani de-a rândul titluri naţionale pentru clubul alb-roşu, deţinând recordul naţional la baschet masculin cu 22 de trofee, a ajuns să nu mai poată supravieţui cu ritmul actual de dezvoltare al acestui sport în România.

Într-un meci de pomină cu Craiova, dinamoviştii au pierdut meciul decisiv care i-au trimis în eşalonul secund, chiar pe teren propriu, la doar trei puncte, 70-73. Această înfrângere a reprezentat sfârşitul unei perioade de comă care durează de câteva sezoane. Fără o susţinere financiară decentă, în raport cu celelalte cluburi din ţară, fără posibilitatea de a achiziţiona jucători de valoare, secţia de baschet s-a prăbuşit treptat.

Ultimul mohican

Claudiu Fometescu, un jucător care a sosit pentru prima oară la Dinamo în 1992, pe când avea 18 ani, a rămas chiar şi în aceste vremuri grele la echipă, cu speranţa că va fi mai bine. „N-am idee ce se va întâmpla la Dinamo pentru că nu ştiu nici acum ce s-a întâmplat în acest sezon la Dinamo. Credeam că din interior voi reuşi să înţeleg însă este o enigmă pentru mine. N-am mai primit bani din noiembrie şi încă mai avem restanţe salariale de anul trecut", a declarat Fometescu. „Într-un fel poate că e mai bine că am retrogradat, pentru că dacă am fi rămas în Divizia A şi în sezonul viitor tot n-am fi înţeles nimic", a mai spus cu tristeţe acesta.

„Eu am crescut la Dinamo, ştiu ce înseamnă să faci performanţă la Dinamo, dar acest lucru nu se mai întâmplă acum. Nu mai ştiu cum e să faci performanţă, cu toate că am rămas în cadrul clubului trăind cu speranţa că va fi mai bine. Am un respect pentru Dinamo, m-a modelat ca om, dar nu pentru ce se întâmplă acum", a încheiat dinamovistul, unul dintre jucătorii emblematici ai clubului.

Fostele glorii acuză conducerea

Fostele glorii ale clubului care a câştigat 22 de titluri naţionale la baschet, cu unul mai mult decât marea rivală Steaua, deplâng actuala situaţie în care a ajuns secţia.

„Am rămas interzis când am auzit. Am vorbit cu foştii colegi de echipă şi suntem consternaţi. Dezinsteresul a fost total din partea conducerii clubului", a declarat Dan Niculescu, fost component al alb-roşilor şi al echipei naţionale, care a petrecut peste 20 de ani la Dinamo.

„Era previzibilă această retrogradare din cauza modului în care conducerea clubului a înţeles să se ocupe de secţia de baschet. Cred că mai bine desfiinţau echipa înaintea acestui sezon, decât să-i pună pe aceşti jucători într-o asemenea situaţie", completează Sandu Vinereanu, care a petrecut peste 25 de ani la Dinamo ca jucător şi antrenor.

„Problema cea mai mare nu este că Dinamo a retrogradat ci când va reuşi să revină înapoi în Divizia A. Steaua a păţit acelaşi lucru şi a stat vreo şapte prin Divizia B. Este tragic ce se întâmplă cu un asemenea club, care are cele mai multe titluri din istorie", a declarat şi Victor David, fost jucător la Dinamo.

Elisabeta Lipă: „Gata cu străinii la Dinamo!"

Replica conducerii clubului dinamovist a fost extrem de fermă. „Eu am propus încă de anul trecut reorganizarea secţiei. Anul trecut s-au plâns că nu au primit decât două salarii şi au terminat pe locul 12. Anul acesta sunt cu banii aproape la zi şi au retrogradat, în condiţiile în care au avut ca obiectiv locurile 1-8. Nu e vina mea că sunt doi inşi care joacă şi restul se plimbă pe teren", a declarat preşedintele clubului, Elisabeta Lipă.

„Gata cu străinii la Dinamo. Din cinci jucători, patru au fost străini, plus alţii pe banca de rezerve. Aşa ceva nu se mai poate. Plătim o grămadă de bani şi retrogradăm. Vom face o echipă numai cu tineri, pentru că aceştia nu sunt promovaţi", a mai spus Lipă.

Şanse să rămână în Divizia A

Dinamo mai are totuşi o mică şansă să joace şi în viitorul sezon în Divizia A, culmea, din cauza crizei financiare. „Vom vedea care este situaţia înaintea sezonului viitor. Dacă există echipe în neputinţă de plată, iar Dinamo va avea o situaţie financiară stabilă, ar putea rămâne în A. Este totuşi dureros pentru baschetul românesc că un club cu o asemenea tradiţie a ajuns în situaţia aceasta", a declarat Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite