Secretul alergării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea artă a unui sportiv de performanţă este să găsească mereu şi mereu motivaţia pentru a-şi hrăni pasiunea Mulţi dintre noi văd în alergare o expresie a voinţei. De când eram

Marea artă a unui sportiv de performanţă este să găsească mereu şi mereu motivaţia pentru a-şi hrăni pasiunea

Mulţi dintre noi văd în alergare o expresie a voinţei. De când eram mici ni se spunea că performanţa sportivă are în spate un ocean de voinţă. Dar cred că e o interpretare greşită.

Sportul are mare legătură cu bucuria. Un mare campion este cel care e fericit atunci când se mişcă, atunci când joacă. Hagi a fost un fotbalist genial mai ales pentru că iubea jocul.

Prindea o zi bună, prindea o zi rea, nu conta, îi făcea plăcere să alerge cu mingea la picior, să dea pasă, să tragă la poartă.

În momentul în care antrenamentul sau competiţia devine o povară, n-are niciun rost să forţezi. Totul e pierdut. Marea artă a unui sportiv de performanţă este să găsească mereu şi mereu motivaţia pentru a-şi hrăni pasiunea.

De acelaşi gen de inteligenţă trebuie să dăm dovadă şi noi, amatorii, cei care am realizat cât de important e sportul în viaţa noastră de zi cu zi. Una dintre cele mai bune motivaţii pentru mine o reprezintă propria copilărie. Da, îmi amintesc cât de mult alergam şi cât de mult mă jucam pe-afară într-o zi obişnuită.

Îmi amintesc cât de fericit eram în timpul unui joc de fotbal din curtea şcolii, câtă pasiune puneam, şi-mi dau seama că un antrenament în care alerg 10 kilometri e floare la ureche pe lângă o partidă din campionatul şcolii generale din cartierul Berceni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite