Sechelariu, amicul lui Raikkonen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial la Formula 1 în 2007 a fost impresionat de talentul pilotului român.Românul Doru Sechelariu urmează modelul lui Kimi Raikkonen şi visează că într-o zi va călca pe urmele celebrului pilot finlandez.

Acum câţiva ani puţină lume i-ar fi dat vreo şansă lui Doru Sechelariu să răzbească în lumea bună a sporturilor cu motor. Deşi la început pasiunea sa pentru  bolizi trecea mai mult ca un moft, prestaţiile tânărului de numai 16 ani i-au determinat până şi pe cei mai cârcotaşi să-şi schimbe opinia.

Puştiul minune al automobilismului românesc, Doru Sechelariu, face furori în lumea întreagă. Victoriile pe care le-a obţinut în ultimele două curse ale Formulei BMW Pacific, desfăşurate la Singapore, au atras şi mai mult privirile asupra lui.

Nu puţini au fost piloţii care i-au adresat cuvinte laudative românului în vârstă de 16 ani, unul dintre cei care s-au arătat impresionaţi de realizările lui Doru fiind nimeni altul decât campionul mondial al Formulei 1 în 2007, finlandezul Kimmi Raikkonen. Doru Sechelariu a reuşit sâmbătă şi duminică cele mai importante victorii din cariera sa.

A dat lovitura la Singapore

Cel mai tânăr câştigător din lume al unei curse din Formula BMW este acum sub lupa tuturor. Puţini ştiu însă faptul că puştiul din Bacău le-a atras atenţia de mult sportivilor din lumea automobilismului, în special piloţilor din Formula 1.

„Doru i-a cunoscut pe Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Michael Schumacher, dar şi pe mulţi alţi piloţi de Formula 1, cu toţii recunoscuţi pentru clasa lor.

Fiul meu are cu adevărat multe de învăţat de la asemenea vedete. Kimi Raikkonen l-a plăcut foarte mult şi tocmai de aceea a vorbit mult cu el, Doru mereu îmi spune că încearcă pe cât se poate să-i urmeze paşii pilotului finlandez”, a povestit pentru „Adevărul“ Dumitru Sechelariu, tatăl pilotului care face istorie în Formula BMW.

Controale medicale din 4 în 4 luni

Doru Sechelariu se antrenează între şase şi opt ore pe zi. „Are neapărat nevoie de pregătire fizică. Altfel nu se poate. Aleargă în fiecare dimineaţă câte 14 kilometri, apoi face exerciţii specifice”, precizează Sechelariu senior, apoi continuă: „O dată la patru luni, Doru merge la o clinică din Italia, de undeva de lângă Pisa, unde i se fac tot felul de teste amănunţite”, a explicat Sechelariu senior.

image

Doru i-a cunoscut pe Raikkonen, Alonso, Schumacher... Raikkonen l-a plăcut foarte mult şi tocmai de aceea a vorbit mult cu el.

image


Dumitru Sechelariu,
om de afaceri

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite