COSR va decide mâine cine va purta drapelul la festivitatea de deschidere a JO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantina Diţă-Tomescu (atletism), Horia Tecău (tenis)
Constantina Diţă-Tomescu (atletism), Horia Tecău (tenis)

Cu mai puţin de o lună înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Londra, din 27 iulie, conducătorii sportului românesc au de făcut o alegere foarte importantă.

Ei vor trebui să decidă mâine cine va fi port-drapelul delegaţiei noastre la ceremonia de deschidere, un rol pe cât de important pe atât de onorant. Dar la care nu se înghesuie nimeni!

Motivele lipsei de soluţii şi amânării desemnării celui care va merge cu drapelul României în fruntea delegaţiei noastre la festivitatea ce va avea loc la 27 iulie sunt obiective. Ele ţin de ora înaintată la care delegaţia noastră va intra la defilare şi de faptul că foarte mulţi sportivi de prim-plan intră în competiţie în primele zile ale Jocurilor Olimpice.

Iar cei care vor concura în a doua jumătate a Olimpiadei vor ajunge la Londra după deschiderea oficială a Jocurilor, graţie parteneriatului cu Tarom, care  permite transportul spre şi de la Londra al sportivilor şi oficialilor români atunci când decid aceştia.

România va defila la ora 2.00 noaptea

Preşedintele COSR spune că îi înţelege pe sportivi. „Niciunul dintre ei nu va risca nici măcar unu la un milion pentru chestiunea asta. Ei se pregătesc patru ani pentru a deveni campioni olimpici, că poartă drapelul sau nu îl poartă. Pe primul loc e medalia", a declarat Morariu. El a mai spus că „alegerea purtătorului de drapel se va face după mai multe criterii. Din păcate, nu putem să alegem după criteriul cel mai firesc, al performanţei, al reprezentativităţii.

Din simulările făcute, România ar urma să intre la o oră şi jumătate după ce defilează prima ţară. Asta înseamna după ora 2.00 noaptea la Bucureşti".

În aceste condiţii, candidaţi la rolul de port-drapel ar putea fi trei sportivi: atleta Constantina Diţă, canotoarea Georgeta Andrunache sau tenismenul Horia Tecău. Acesta din urmă are, pe lângă avantajul valorii, şi argumentul că la această ediţie multe ţări au desemnat tenismeni pentru onoarea de a purta steagul. Astfel, la Rusia drapelul va fi purtat de Maria Şarapova, la Serbia de Novak Djokovici, la Spania de Rafael Nadal, la Belarus de Max Mirnii, iar la elveţieni va fi nominalizat sigur Roger Federer. Lucru firesc, dacă ţinem cont că turneul olimpic de tenis se va disputa chiar în legendara arenă de la Wimbledon.

Jucătorii de tenis, la modă ca portdrapele

Decizia va fi luată mâine, în Comitetul Executiv al COSR. Şeful sportului românesc a declarat că „deocamdată avem 2-3 idei, dar mai trebuie să vorbim şi cu sportivii şi antrenorii. E o decizie colectivă şi asumată colectiv. Pentru sportivi e o mare onoare să poarte steagul României, dar o şi mai mare onoare să vadă drapelul ridicat pe cel mai înalt catarg", a încheiat Morariu, cel care va conduce la Londra o delegaţie de aproximativ 250 de persoane. Dintre aceştia, 103 sunt sportivi.  

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite