Sandra Izbaşa revine în sala de antrenament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandra Izbaşa  se întoarce în această săptămână la Deva
Sandra Izbaşa se întoarce în această săptămână la Deva

Campioana olimpică la sol s-a accidentat la tendonul lui Ahile. Chiar dacă Izbaşa va fi alături de colegele sale de la lotul olimpic de gimnastică, participarea ei la Campionatele Europene din primăvară este incertă.

Trei luni şi jumătate a stat campioana nostră olimpică departe de covorul de antrenamente şi concurs. Trei luni şi jumătate în care Sandra a suferit o intervenţie chirurgicală la tendonul lui Ahile, în Germania, şi practic a învăţat apoi să meargă din nou. Însă gândul ei nu a părăsit niciodată gimnastica.

„Mi-e dor de aparate, de atmosfera de competiţii, de fete", spunea campioana în timpul cât a stat „pe bară", pierzând una dintre cele mai aşteptate competiţii ale sezonului trecut, Campionatul Mondial.

„Cocursurile vin şi trec, însă sănătatea mea rămâne mai importantă", se consola Sandra, care le-a ţinut pumnii colegelor ei la Londra. Cea mai mare dorinţă a gimnastei pentru noul sezon este să fie sănătoasă pentru a urca din nou pe aparate.

A amânat venirea din cauza răcelii

Sandra s-a mai întors o dată la Deva înainte de sărbătorile de iarnă. N-a mai putut rezista tentaţiei.

Locul unde s-au ţesut toate visele ei de câţiva ani, altarul carierei sale, o chemau înapoi. Imaginea diagonalei de la Buzău care s-ar fi putut transforma într-o tragedie şi care a urmărit-o mult timp a rămas doar o amintire.

Înfruntarea temerii a făcut-o să uite de toate necazurile, golul din stomac scăzând pe zi ce trece în intensitate, ajungând acum să nu-l mai simtă deloc.

„Cum a ajuns s-a urcat pe bârnă, însă nu am lăsat-o. Nu trebuie să forţeze, deşi acum dorinţa şi foamea aceasta de a reveni şi de a face ce făcea şi înainte este mare", a spus Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastică feminină.

Însă Sandra nu a stat mult atunci. Revenirea sa în echipă se va face în această săptămână. „Trebuia să ni se alăture încă de la începutul noului an, însă gripa i-a mai prelungit cu câteva zile şederea acasă. Ea este încă în recuperare cu tonusul muscular. Să vedem cum se va readapta lipsurilor de aici", a mai precizat Forminte.

Campioana de la Beijing ştie că o vor aştepta nişte zile mai dificile, în care va trebui să reintre în ritm şi să recupereze. „Nu va fi uşor, însă am văzut-o foarte determinată să revină. În gimnastică contează şi o zi când nu faci antrenamente, nu mai zic de câteva luni. Sandra are şi un psihic puternic", a adăugat antrenorul.

Echipa de la Deva o aşteaptă pe Sandra Izbaşa să revină în sală, deoarece crede că rezultatele şi caracterul ei le va ajuta şi pe celelalte gimnaste să se „ridice". „Sandra dă un alt statut lotului. Cred că în jurul ei se poate forma o echipă mai puternică şi mai competitivă", s-a mai confesat coordonatorul lotului.

Echipa de gimnastică feminină a început anul 2010 în cantonament la Pârâul Rece. Timp de zece zile, până la 6 ianuarie, cele 12 gimnaste ale lotului - Ana Porgras, Gabriela Drăgoi, Ana Maria Tămîrjan, Dana Andrei, Cerasela Pătraşcu, Amelia Racea, Diana Chelaru, Andreea Şpan, Claudia Voicu, Loredana Sabău, Diana Trenca şi Raluca Haidu -au făcut pregătirea în zăpadă. „Am predat lotul la federaţie. A fost verificat, aprobat, de acum aşteptăm. Nu am niciun gând pentru noul an. Încercăm să facem totul pas cu pas, cum e mai bine, şi sperăm să iasă ceva bun", a încheiat Forminte.

Drăgoi şi Tămârjan, „la cuţit"

Începutul de an aduce evenimente diferite la Deva. În timp ce Sandra Izbaşa şi-a anunţat revenirea la lot, pe de altă parte, alte două componente de bază ale lotului, Gabriela Drăgoi şi Ana Maria Tămârjan, vor suferi operaţii în această săptămână.

Gabriela Drăgoi şi Ana Maria Tămârjan

„Trebuia să fie mai devreme, dar din cauză că medicii au fost aglomeraţi, am fost amânaţi. După aceste două intervenţii, nu ştiu care gimnaste vor fi apte pentru Europenele din aprilie, având în vedere că nici Izbaşa nu va putea concura", a declarat Nicolae Forminte.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite