Secretele Sandrei Izbașa, medaliată cu aur la sărituri: se iubește cu băiatul Marianei Bitang.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obținut a doua medalie de aur de la Olimpiadă datorită Sandrei Izbașa, care s-a impus în finala de la sărituri. În afara arenei, Sandra spune că urăște gătitul și că nu-i plac gimnaștii.

Izbaşa a participat ultima în finala la sărituri, a profitat de greşelile în lanţ ale adversarelor, şi a obţinut o medie de 15.191, de ajuns cât să o bată pe favorita probei, americanca Mc Kayla Maroney.

"Medalia asta înseamnă extrem de mult pentru mine, deşi sincer nu mă aşteptam, pentru că eram ultima în concurs", a spus românca.

Apoi, a continuat: "‹Nu pot să zic că este o medalie de aur neaşteptată, săriturile, ca şi celelalte aparate, sunt un sport al nervilor, pentru că în finală nu iei absolut deloc contact cu aparatul şi cine este pregătit face surpriza".

Sandra a explicat şi cum a decurs finala şi a dat de înţeles că în curând s-ar putea retrage deşi are doar 22 de ani. "După a doua săritură am aşteptat nota, nu eram încă sigură, pentru că orice se poate întâmpla. Mă bucur că fac gimnastică, am trecut prin momente grele, dar acum nu are rost să le amintesc, sunt în prag să mai concurez încă o dată şi după aia o să vă spun şi eu ofurile. După Olimpiada de la Beijing, am fost întrebată dacă mă vor revedea la Londra. Era o întrebare dificilă, eu am spus să lăsăm timpul să treacă şi vom vedea ce va fi", a explicat gimnasta.

"A plâns de bucurie, nu se mai oprea, încă nu am avut timp să vorbim, dar ne bucurăm mult pentru ea", a spus Mariana Bitang, antrenorul lotului olimpic. Podiumul a fost completat de rusoaica Maria Paseka, iar pentru Sandra lupta continua şi mâine în finala de la sol unde s-a calificat alături de Cătălina Ponor. Tot mâine, dar la bârnă va participa şi Diana Bulimar.

Sandra Izbaşa

Data naşterii: 18 iunie 1990 la Bucureşti
Jocurile Olimpice: 2008: 1 aur la sol, 1 bronz cu echipa
                          2012: 1 aur la sărituri, 1 bronz cu echipa
Campionatul Mondial: 2006 : 1 argint la bârnă; 1 bronz la individual compus
                                2007: 1 bronz cu echipa
Campionatul European: 2006: 1 aur la sol; 1 argint cu echipa; 1 bronz la bârnă
                                      2007: 1 argint la individual compus; 1 argint la bârnă
                                      2008: 1 aur cu echipa; 1 aur la sol
                                      2011: 1 aur la sărituri; 1 aur la sol
                                      2012: 1 aur cu echipa, 1 aur la sărituri

Merge la coafor o dată la câteva luni, în rest se aranjează singură, acasă
O oră îi ia să-şi pregătească look-ul înainte de fiecare concurs
Îi place foarte mult mare, dar nu refuză e xcursiile la munte
Dacă ar fi pe o insulă pustie, ar vrea să-şi ia cu ea telefonul mobil
Recunoaşte că a fost dependentă de cumpărături dar acum s-a "tratat
Vrea să plece în vacanţă în Republica Dominicană, Dubai sau Caraibe
A practicat timp de doi ani handbalul
La 27-28 de ani îşi doreşte un băiat, pe care să-l facă sportiv
Se iubeşte cu fiul antrenoarei Mariana Bitang, Andrei Bitang (foto). Acesta a mai avut o relație cu o gimnastă, fosta campioană Silvia Stroescu

image

În 2011, Sandra Izbaşa a acordat un interviu inedit pentru „Adevărul". Mai jos, câteva pasaje pentru cei care vor să ştie mai multe despre „Minunea Blondă".

Cerceii nu sunt un talisman, cum multă lume crede. Îi port doar pentru că vreau să fiu drăguţă, să nu arăt ca un băieţoi.

Mă uit la handbal, scrimă şi haltere. Eu mă descurc mai bine la handbal, am făcut în şcoala generală şi eram un pivot bunicel.

Sincer, nu am când să stau în bucătărie şi nici nu mă văd învârtind într-o oală de sarmale. Gătitul nu e hobby-ul meu.

Aduc magneţi de frigider pentru mama din orice colţişor din lume. Personal, eu nu mai colecţionez nimic.

Nu sunt atrasă de gimnaşti, am cu totul alte gusturi în materie de bărbaţi. Arată OK la corp, dar nu sunt genul meu.

Poate peste vreo şapte, opt ani voi deveni mamă. Momentan, nu mă consider destul de responsabilă pentru a fi mamă. Toate la timpul lor. Oricum, nu voi rămâne în gimnastică ca Şuşovitina până la 35 de ani, asta e sigur.

E posibil să îmi creez cândva o linie vestimentară Sandra Izbaşa sau ceva de genul, dar nu acum, pentru că ar necesita o investiţie mare. Nu mai sunt ca înainte când spărgeam orice ban aveam. 

A luat 105.000 de euro şi o maşină

Noua campioană olimpică va fi recompensată pentru performanţa ei, bonusul fiind unul consistent.

Gimnasta va obţine 70.000 de euro şi o maşină de lux în valoare de 30.000 de euro, oferită de Renault, unul dintre sponsorii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, pentru medalia de aur.

Apoi, va mai lua 35.000 de euro pentru bronzul obţinut cu echipa României, plus o rentă viageră.

 

Flavius Koczi, abia pe locul şapte

Gimnastul Flavius Koczi s-a clasat pe locul şapte în finala la sol, prima pentru el după ce a ratat-o pe cea la echipe, iar la individual-compus a motivat că nu e pregătit şi s-a retras.

Românul a intrat al patrulea în competiţie, cu a treia notă din calificări, şi a obţinut 15.100. Zou Kai din China a obţinut aurul, japonezul Kohei Uchimura a luat argintul, iar rusul Denis Ablyazin a ocupat ultimul loc al podiumului. Flavius Koczi va participa azi şi în finala la sărituri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite