Salonul Calului are loc în septembrie la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salonul Calului, primul eveniment integrat din România dedicat activităţilor economice şi de afaceri, sportive şi culturale ecvestre, se desfăşoară în premieră pentru România, în perioada 21-30 septembrie 2012, lângă Bucureşti (DN1).

Organizat de prestigiosul club de echitaţie Equestria, Salonul Calului îşi propune să aducă în România modelul faimosului Salon du Cheval din Paris.

Derulat pe parcursul a zece zile, Salonul Calului va include acţiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitaţie, proprietari de cai, producători din domeniu), cât şi publicului larg şi tuturor admiratorilor acestui sport nobil. Evenimentul va găzdui una dintre etapele pentru Europa de Est a competiţiilor acredite FEI (Federaţia Internaţională de Echitaţie) - Rolex Grand Prix, cu o largă participare internaţională, precum şi Concursul internaţional Marele Premiu al Municipiului Bucureşti.

În premieră pentru România, va avea loc prima licitaţie de cai de competiţie şi performanţă pentru specialişti sau pasionaţi de cai. Agenda evenimentului mai cuprinde prezentări de cai, vânzare directă, standuri de prezentare produse şi echipamente ecvestre, alături de un amplu program de spectacol ecvestru: parade, acrobaţii, dresaj, cascadorii etc.

În prezent, România deţine locul 5 în lume în ceea ce priveşte numărul de cai, iar specialiştii occidentali apreciază că România deţine cel mai mare potenţial în domeniul hergheliilor de cai de curse, din Europa Centrală şi de Est.

"Prima ediţie a <Salonului Calului> îşi propune să reînvie gustul pentru rafinament şi stil de viaţă elegant din perioada interbelică, precum şi tradiţia licitaţiilor de cai, adaptate însă la condiţiile vieţii contemporane. <Salonul Calului> poate aduce România printre ţările europene cele mai avansate din punct de vedere economic, social şi cultural. Anvergura evenimentului, prin numărul ridicat de expozanţi şi prestigiul acestora, şi coordonata sa naţională şi internaţională recomandă <Salonul Calului> ca potenţial de business şi investiţie de viitor care să contribuie la dezvoltarea României, cât şi la imaginea ei în lume", a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria.


Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 32 cai (22 proprii şi 10 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi şi organizează permanent lecţii de echitaţie pentru copii şi amatori. Dotările sunt completate de un hotel şi un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum şi o terasă exterioară. Equestria organizează competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori. Manifestările deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, concursurile de casă Equestria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite