Sala Dinamo este la pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arena din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost demolată zilele trecute. În acelaşi loc se va ridica o construcţie în valoare de cinci milioane de euro De doi ani, oficialii Clubului Sportiv

Arena din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost demolată zilele trecute. În acelaşi loc se va ridica o construcţie în valoare de cinci milioane de euro

De doi ani, oficialii Clubului Sportiv Dinamo promit că vor realiza o sală la standarde occidentale în locul uneia vechi şi necompetitive, care era la un pas să cadă.

În octombrie 2005, primăria sectorului 2 acorda aviz pentru construcţia unei noi săli de sport în Complexul Dinamo.

Construcţia urma să fie făcută pe locul vechii arene şi să aibă 1.075 de locuri. De atunci şi până pe 15 iulie 2008 nu s-a întâmplat nimic.

Sala a rămas pe locul ei, nimeni nu a încercat să treacă la fapte. Preşedintele Marcel Popescu ne-a explicat că această întârziere nu a ţinut de club: "Au fost diferiţi factori care ne-au împiedicat să demarăm lucrarea. Este adevărat, arena trebuia demolată în urmă cu un an, însă atunci nu s-a putut". Parchetul şi vestiarele s-au degradat. Grupurile sanitare ajunseseră în stare de nefuncţionare, iar incinta a fost închisă încă din vara anului 2005.

Acoperişul putea să cadă oricând

Timp de două sezoane, echipele secţiilor de baschet, handbal şi volei s-au antrenat prin diverse locuri din Bucureşti. Asta şi pentru faptul că acoperişul sălii putea să cadă în orice moment.

"Nu vrem să riscăm viaţa sportivilor noştri", spunea Marcel Popescu în iarna anului 2006, completând: "Preferăm să jucăm în diverse arene din Capitală decât să se întâmple un dezastru". Mai mult, formaţia de handbal masculin şi-a disputat meciurile "de acasă" în Sala Sporturilor "Romeo Iamandi" din Buzău.

Nici în anul competiţional 2008-2009 lucrurile nu se vor schimba cu echipele clubului Dinamo. Cum sala a fost demolată abia de câteva zile, construcţia nu va putea fi gata mai repede de 2010, chiar dacă preşedintele Marcel Popescu s-a arătat optimist: "Să nu vă miraţi dacă arena va fi gata în 2009. Am luat toate măsurile pentru ca această lucrare să se ridice cât mai repede şi să fie executată ireproşabil. "Investiţia ne va costa aproximativ cinci milioane de euro", a completat vicepreşedintele Eugen Coliţă.

Proiectul e gata din anul 2005

Firma care a realizat proiectul noii săli se numeşte SC Nemeth SRL şi are sediul în localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. Arena are o capacitate maximă de 1.200 de locuri, toate pe scaune, şi aici se vor putea găzdui meciuri internaţionale de baschet, handbal, volei, tenis sau futsal.

Există posibilitatea desfăşurării unor conferinţe sau concerte în această incintă. Proiectul a fost gata încă din 2005 şi a fost realizat de arhitectul Judit Nemeth. Ziua în care sala ar trebui să fie dată în folosinţă este 4 aprilie 2010. "Toate terenurile pentru jocurile de echipă sunt la standardele federaţiilor internaţioanle", a completat Marcel Popescu.

Parchetul arenei va fi unul laminat cu un strat de stejar de 15 milimetri grosime. Vor exista patru grupuri sanitare pentru spectatori şi opt vestiare, dispuse în mod egal de o parte şi de alta a sălii. Acoperişul va fi amplasat pe o structură metalică, cu arce, având o tablă ondulată tip "Lindab". Tabla va avea o învelitoare termoizolantă.

Cum lucrările de demolare abia au început, este de aşteptat ca acestea să dureze cel puţin două săptămâni. Un excavator şi opt muncitori strâng resturile unei arene în care s-au antrenat şi au jucat, ani de-a rândul, mari campioni.

O altă arenă, la Târgu Secuiesc

Arena din Complexul Sportiv Dinamo nu va fi unica din ţară. Sala Sporturilor din Târgu Secuiesc este la fel ca noua construcţie din Şoseaua Ştefan cel Mare şi a fost dată în folosinţă recent. Proiectul a fost realizat de aceeaşi firmă şi a fost realizat tot în 2005. Singura diferenţă este aceea că la Târgu Secuiesc se pot disputa deja competiţii încă din luna februarie a acestui an. Construcţia clădirii a durat mai puţin de doi ani.

Sportivii noştri nu vor mai avea motive să se teamă la antrenamente. Vor avea o sală competitivă, la standarde europene
Marcel Popescu, preşedinte CS Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite