Sah: Zi decisiva in meciul pentru titlul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dupa ce aseara au remizat pentru a treia oara consecutiv (si a sasea oara in meci), indianul Viswanathan Anand si rusul Vladimir Kramnik vor juca astazi de la ora 16.00 (ora Romaniei) ceea ce ar putea fi ultima partida a meciului pentru titlul de campion mondial la sah.

Meciul desfasurat la Bonn, Germania, are programate 12 partide, iar Kramnik are nevoie de victorie in toate cele trei partide ramase de jucat pentru a egala in meci si a accede astfel in tiebreakul constand in mai multe partide de sah rapid. Lui Anand in schimb, cu sase puncte acumulate pana acum (trei victorii, sase remize, nicio infrangere) ii este suficienta o singura remiza.

In partida de aseara, Kramnik  a fost foarte aproape de victorie. “La un moment dat, am crezut ca voi pierde”, a declarat Anand dupa partida. Dar indianul s-a aparat cu tenacitate, si a reusit sa obtina remiza la mutarea 45.

Anand este detinatorul titlului de campion mondial, obtinut anul trecut, cand a castigat turneul de la New Mexico in care campionul de la acea vreme, nimeni altul decat Vladimir Kramnik, a iesit pe locul doi. Insa cu o singura exceptie (la mijlocul secolului trecut, dupa moartea campionului en-titre Alexander Alehin) campionul mondial a fost mereu decis la capatul unui meci intre detinator si challenger, ci nu intr-un turneu, la care participa mai multi jucatori. Este si motivul pentru care federatia internationala de sah a anuntat si organizat actualul meci de la Bonn, care ar putea marca sfarsitul disputelor privind suprematia in sah.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite