SCANDAL LA LONDRA Ostapciuk, campioana la aruncarea greutăţii, depistată pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadejda Ostapciuk
Nadejda Ostapciuk

Atletei belaruse Nadejda Ostapciuk, care a cucerit titlul olimpic la aruncarea greutăţii la Jocurile de la Londra, i-a fost retrasă luni medalia de aur după ce a fost depistată pozitiv la un steroid, metenolon, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), citat de AP.

Medalia de aur a fost atribuită sportivei care terminase iniţial pe locul 2, neozeelandeza Valerie Adams, iar argintul a revenit rusoaicei Evghenia Kolodko, în timp ce bronzul a fost obţinut de chinezoaica Gong Lijiao, clasată iniţial pe locul 4.

CIO a indicat că Ostapciuk a fost testată prima oară în ajunul competiţiei, apoi după ce a concurat, iar ambele eşantioane au fost pozitive. Acum, Comitetul olimpic din Belarus trebuie să restituie medalia obţinută de atletă.
Anunţul vine la puţine ore după ceremonia de închidere a JO. Duminică, preşedintele CIO, Jacques Rogge, afirmase că lupta împotriva dopajului a fost un succes.

Delegaţia Belarusului îl lăsase deja acasă pe aruncătorul de ciocan Ivan Tihon, din cauza unor suspiciuni legate de testele antidoping de la Atena 2004. În afară de Ostapciuk, un singur sportiv a fost depistat pozitiv după ce a concurat la Londra: judoka american Nick Delpopolo, controlat pozitiv la marijuana. Americanul ocupase locul 7 la categoria 73 kg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite