S-a ratat primul loc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Macovei (în verde) se luptă cu înaintarea engleză
Mihai Macovei (în verde) se luptă cu înaintarea engleză

Bucureştiul a pierdut (6-10), pe teren propriu, meciul cu Leeds Carnegie (Anglia). Cum Bourgoin a fost învinsă în Italia, „stejarii“ au ratat ocazia de a deveni lideri în grupă. „Trebuie să le facem mai puţine cadouri adversarilor!“, declara antrenorul Serge Lairle în urmă cu câteva zile. „Stejarii“ nu l-au ascultat. Şi au îngropat iarăşi numeroase baloane.

Ce şansă uriaşă a avut selecţionata Bucureştiului sâmbătă! Şi cum a irosit-o! În faţa unei echipe engleze, Leeds Carnagie, care, dincolo de ştiinţa jocului, este departe de valoarea dovedită de team-uri precum Wasps, London Irish, Leicester sau Harlequins, „stejarii" s-au jucat cu ocaziile.

Ceea ce nu ne mai surprinde, ci doar ne intrigă şi ne nemulţumeşte. Pentru că este cu adevărat greu de înţeles şi de acceptat să vezi cum tinerii rugbyşti români de astăzi ajung la cinci metri de terenul de ţintă advers şi, în loc să ducă balonul oval acolo, îl îngroapă în faţa buturilor, oferindu-l astfel cu seninătate adversarului.

Ce a fost bun în jocul „stejarilor"? Poate determinarea de a se lupta cu adversarul, însă şi această luptă a fost una oarbă. Cum se întâmplă în jocul rugbyştilor noştri, de obicei, în ultimii ani. Înaintarea a dus şi acum greul în cucerirea terenului advers. Ceea ce nu poate conduce la un rezultat pozitiv, "grămădarii" neavând cum să reziste la nesfârşit jocului de contact.

Ce a mai fost bun? Poate încercarea de a trimite mingea, printre „beţe", din dropgol. Iar reuşita lui Florin Vlaicu, de la circa 40 de metri, şi tentativa lui Dănuţ Dumbravă merită a fi remarcate. La jocul cu piciorul, unul tactic, ai noştri au rămas însă corigenţi.

Şi, deşi se spunea înaintea partidei, de către oamenii din staff-ul tehnic, că tocmai această armă ne va permite să depăşim liniile de apărare ale unei formaţii, Leeds, la care şi treisferturile sunt oameni de gabarit, pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. Adică exact pe dos. În sensul că şuteurii - Vlaicu, Dumbravă, Dimofte, Calafeteanu - n-au înălţat baloanele astfel încât să bată linia avantajului şi, în acelaşi timp, să pună presiune pe prinzătorul advers, ci le-au oferit, pur şi simplu, englezilor.

Care, fiind mai isteţi decât ai noştri, au ştiut ce să facă cu ele. „Regret acest rezultat. Nu meritam să pierdem. Am respectat toate indicaţiile primite de la antrenori", a mărturisit după meci Valentin Calafeteanu, mijlocaşul de grămadă al selecţionatei noastre.

Eşec (6-10), aşadar, în runda a treia din Challenge Cup. Şi regretul este cu atât mai mare cu cât un succes ar fi urcat selecţionata Bucureştiului pe primul loc în grupa 1 - în aceeaşi etapă, Parma a reuşit să câştige (14-9) în faţa francezilor de la Bourgoin. Şi i-ar fi dat şanse mari să atingă pentru prima oară faza următoare a competiţiei.

Cu doar un singur succes în trei meciuri (21-9 cu Parma) şi două eşecuri la limită, toate acasă, selecţionata Bucureştiului are acum o misiune extrem de dificilă. Ea poate, teoretic, să câştige în Anglia şi în Italia, însă doar dacă ai săi componenţi vor evolua şi cu mintea, nu numai cu braţele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite